mediaboxen android televisie

Gratis tv, films en series streamen via een mediabox; alle ins & outs!

Voordat we starten met dit artikel willen we vermelden dat het streamen en downloaden van films illegaal is vanwege auteursrechtenschending. Daarnaast loopt er momenteel een rechtzaak over dit gegeven die moet bepalen of er daadwerkelijk sprake is van schending van auteursrecht wanneer een bedrijf een voor geïnstalleerde media-box verkoopt. Dit kan tot een eventueel verkoopverbod leiden.

Gratis televisie kijken? Gratis films kijken? Dat is mogelijk! We kennen allemaal wel die ene vriend of dat ene familielid die een klein kastje onder zijn televisie heeft staan waar hij alle nieuwe films gratis op kan kijken. In dit artikel leggen we uit wat voor kastjes dit zijn en hoe het mogelijk is om al die films en tv-kanalen gratis te kunnen streamen.

Hoe werkt het?

Vroeger had je alleen televisie via de kabel en keek je films via de dvd-speler, maar tegenwoordig zijn er veel andere manieren om tv en films te kijken. Daartoe behoren ook de Android mediaboxen. Deze mediaboxen zijn als het ware kleine computers, die draaien op het Android-besturingssysteem. Je sluit de mediabox aan op je televisie via een HDMI-kabel en je bedient het met een afstandsbediening of draadloos toetsenbord. Meestal beschikken deze mediaboxen over veel aansluitingen zoals HDMI, USB-poorten, Ethernetpoort, Wifi en Bluetooth. Vanaf het moment dat de mediabox is verbonden met het internet wordt het interessant. Vanuit de Playstore kun je namelijk bepaalde apps downloaden waarmee je gratis films kunt streamen!Welke apps heb je nodig om gratis films te streamen?

Het is dus niet de mediabox die ervoor zorgt dat je tv en films kunt streamen, het zijn de apps die op de mediabox staan. Hieronder gaan we in op de meest gebruikte en bekende streamapps voor een mediabox.

Kodi

De meest bekende app voor het streamen van films is Kodi. Kodi is een mediaplayer applicatie die beschikbaar is voor zowel Android, Windows als Apple apparaten. Er zijn voor Kodi honderden ‘add-ons’ beschikbaar. Dit zijn kleine programma’s die in Kodi geïnstalleerd worden om zo de applicatie uit te breiden. Binnen Kodi zijn veel verschillende add-ons beschikbaar waarmee je gratis en onbeperkt films en series kunt streamen. Een bekend voorbeeld hiervan is de add-on ‘Exodus’. De database van dit soort add-ons zijn helemaal up-to-date waardoor je nieuwe films soms al kunt kijken terwijl ze nog in de bioscoop draaien!

Tijd besparen

Omdat het veel tijd in beslag neemt om alle interessante add-ons te installeren kun je ook gebruik maken van een zogenaamde ‘Reposotiry’. Hiermee krijg je eenvoudig toegang tot meerdere add-ons. Een voorbeeld van een reposotiry is SuperRepo. Heb je geen zin om dit allemaal zelf te downloaden? Dan kun je ook kant-en-klare media boxen kopen waarop al meerdere apps zijn geïnstalleerd. In sommige gevallen worden zelfs de juiste add-ons voor je geïnstalleerd!

Android mediabox televisie

Bron: Bol.com

Andere apps

Naast Kodi zijn er verschillende andere apps waarmee je gratis films en series kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor apps als Popcorntime of Movie box. Beide apps zijn beschikbaar in de Play store. Let wel op: deze apps maken gebruik van het p2p-netwerk. Als gebruiker van de app verspreid je automatisch alle video’s die jij hebt gedownload en dat is dus illegaal. Net als Kodi kun je deze apps dus op een Android media box downloaden. Lekker makkelijk!Is het illegaal?

Het is illegaal om films en series te streamen, te downloaden en te uploaden. Niet alleen de verspreiders maar ook de gebruikers van de illegale streamingsdiensten worden tegenwoordig opgespoord aan de hand van het IP-adres om vervolgens een boete te ontvangen van stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland). De enige manier om te voorkomen dat je getraceerd wordt, is door een VPN (Virtueel Prive Netwerk) te gebruiken. Een VPN verbergt het IP-adres van jouw apparaat waardoor het niet te achterhalen wie de films streamt of download. Er zijn zowel gratis als betaalde varianten van VPN’s. Kijk je films via providers als Popcorntime? Dan is het belangrijk dat jouw VPN-aanbieder geen loggegevens opslaat. Daarnaast moet de VPN snel genoeg zijn om de films te kunnen streamen. Wij raden je wel aan om je eigen research naar de verschillende VPN’s te doen voordat je dit aanschaft.

Ben je van plan om een media box aan te schaffen? Zorg dan – om de kans op een boete te voorkomen/verkleinen – dat je een VPN aanschaft. Heb jij al een mediabox thuis om films te kijken? Laat ons dan in de comments weten wat jouw ervaringen hiermee zijn en welke add-ons jij gebruikt in Kodi.


 

(Visited 3.087 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *