game toetsenbord

Wat is het verschil tussen een gaming toetsenbord en een normaal toetsenbord?

Om je favoriete game op je computer te spelen ben je wellicht op zoek naar een toetsenbord dat aan jouw eisen en dat van je game voldoet. Natuurlijk kun je met een normaal toetsenbord bijna elke game spelen die er verkrijgbaar is, maar er zijn betere alternatieven.

Waar moet je op letten?

Als je jouw game veel speelt dan zul je merken dat je vaak dezelfde toetsen en toetsencombinaties gebruikt. Daarom moet je ervoor zorgen dat het toetsenbord en de behuizing van een stevig materiaal gemaakt zijn zodat je er lang van kunt genieten. Natuurlijk is ook de reactiesnelheid van toetsen van belang. Je hebt er tenslotte niets aan als je tijdens het spelen met je vrienden een gevecht verliest of uit de bocht vliegt omdat je toetsenbord niet snel genoeg reageert.

Wat zijn de verschillen?

De meeste gaming toetsenborden hebben een aluminium frame en de knoppen reageren extra snel bij gebruik. Er zijn zelfs gaming toetsenborden waarvan je de reactiesnelheid in kunt stellen. Wist je trouwens al dat er twee soorten gaming toetsenborden zijn? De standaardversie heeft net als een normaal toetsenbord een numpad en is dus net zo groot. Als je niet zoveel ruimte op je bureau hebt kun je kiezen voor een TKL, een zogenaamd TenKeyLess toetsenbord. Doordat het numpad ontbreekt is het een stuk smaller waardoor het beter tot zijn recht komt als je niet zoveel ruimte op je bureau hebt.

De extra voordelen van een gaming toetsenbord

De meeste gaming toetsenborden beschikken ook over een aparte polssteun zodat je zonder problemen langere tijd je favoriete game kunt spelen zonder pijn je polsen te krijgen. Bovendien is RGB verlichting bijna standaard bij alle gaming toetsenborden. Je hebt de keuze uit miljoenen kleuren en je kunt de kleur van je keyboard aanpassen aan het spel dat je speelt.

Waar moet je nog meer op letten?

Als je besluit om te wisselen van een normaal toetsenbord naar een game toetsenbord dan is het aan te raden om goed te kijken welke games je gaat spelen. Op die manier kun je het gaming toetsenbord kiezen dat daar het beste bij past. Veel van deze speciale toetsenborden zijn door het design en de extra functies duurder dan normale toetsenborden. Het kan voor komen dat de toetsen die jij zo hard nodig hebt niet groot genoeg zijn omdat een fabrikant juist het ontwerp van die toetsen heeft aangepast. Bovendien heb je voor bepaalde toetsenborden om te gamen software nodig voor het functioneren, en er zijn zelfs toetsenborden die 2 USB-poorten nodig hebben. Het kan ook voorkomen dat er bepaalde toetsen ontbreken waardoor je combinaties van toetsen moet gebruiken om acties uit te voeren. Dat is niet echt handig als je al veel knoppen tegelijk of na elkaar moet gebruiken.

 

Met deze tips kies je uiteindelijk voor het gaming toetsenbord dat het beste bij je past. Je wordt niet alleen beter in je game, je zult er ook meer plezier aan beleven!

(Visited 408 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *