Android Play Store update

Android Play Store update: alleen nog maar vierkantjes in het overzicht

Heb jij een Samsung s9 bij KPN op het oog of heb je hem al gescoord? Dan zal het je binnenkort gaan opvallen dat je alleen nog maar vierkantjes in het overzicht van al je apps hebt. Er komt namelijk een Android Play Store update. Dit omdat Google de makers van Android-apps gaat dwingen hun iconen voor apps vierkant te maken. Er zijn op dit moment allerlei vormen voor apps, zoals veel ronde en driehoekige vormen. Dit is dus niet meer toegestaan met ingang van de nieuwe richtlijnen. Die richtlijnen gaan op 24 juni aanstaande in.

Een schonere uitstraling

De nieuwe richtlijnen worden om verschillende redenen ingevoerd. Google wil op deze manier de weergave van Android-apps consistenter maken en zo de Play Store een frissere uitstraling geven. Wanneer alle apps dezelfde vorm hebben kun je je voorstellen wat het effect is op de uitstraling van de Play Store. Op dit moment is het nog zo dat ontwikkelaars hun app-iconen verschillende vormen kunnen geven door een deel van de achtergrond transparant te maken. Dat is nu dus verleden tijd. Als apps op 24 juni nog niet voldoen aan de nieuwe richtlijnen krijgen zij van Google automatisch een witte achtergrond zodat ze dus voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Richtlijnen voor ontwikkelaars

De nieuwe richtlijnen voor de Google Play icoontjes zijn een aanvulling op bestaande richtlijnen waar ontwikkelaars van apps zich aan moeten houden. Omdat er steeds meer en meer apps ontwikkeld worden heeft Google allerlei richtlijnen opgesteld zodat zij controle kunnen houden over hun Play Store en over het gedrag van de ontwikkelaars en de producten die zij voortbrengen. Zo gelden er bijvoorbeeld ook richtlijnen voor de omschrijvingen van apps. Google controleert vooral automatisch, maar tegenwoordig ook steeds vaker handmatig, of er geen misleidende verwijzingen naar andere apps voorkomen in de Play Store omschrijving. Maar ook of er reviews worden meegenomen in de omschrijving, of er overmatige details worden gegeven en of er overbodige keywords gebruikt worden.

Gevolgen voor ontwikkelaars

Wanneer ontwikkelaars van apps niet voldoen aan de door Google opgestelde richtlijnen zijn er gevolgen: zij lopen de kans dat hun apps verwijderd worden of dat zelfs hun hele account geblokkeerd of verwijderd wordt. Google zou Google niet zijn als ook dit proces in veel gevallen geheel automatisch gaat. Goed opletten dus als ontwikkelaar zijnde!

Als Android gebruiker zal je binnenkort alleen nog maar vierkante vormen op je beeldscherm zien verschijnen bij gebruik van je smartphone. Wat denk jij van dit laatste Android nieuws? Laat hieronder je reactie achter!

(Visited 447 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *