Vaste lijn wordt nauwelijks nog gekozen door jongere generaties

Voorheen was het gebruikelijk om mobiele telefonie te combineren met een vaste telefoonlijn in huis. Mede door het feit, dat een vaste telefoonlijn goedkoper was dan een mobiel abonnement. Tegenwoordig gaat dat gegeven niet meer op! We gebruiken onze mobiele telefoon steeds vaker en voor steeds meer doeleinden. Waar we voorheen voornamelijk belden en af en toe een sms verstuurden, streamen we er nu films op, bekijken we het laatste nieuws en visualiseren we middels VR hoe een bepaalde kleur op onze muren zou staan. De verwachting is dat het gebruik van mobiele telefoons de komende jaren enkel nog toe zal nemen. Het maakt dat de vaste telefoonlijn volledig verdwijnt.

Abonnementen zijn steeds goedkoper geworden 

Voornaamste reden voor het verdwijnen van de vaste telefoonlijn, is het feit dat het argument over de kosten niet meer opgaat. Mobiel bellen is goedkoper geworden en kan zelfs gratis, wanneer je het bijvoorbeeld via een app als Whatsapp of Messenger doet. Het enige wat je nodig hebt is een draadloos netwerk, welke men vaak toch al had in huis. Ook bellen via mobiele data behoort tot de mogelijkheden tegenwoordig. Waar oudere generaties een vaste telefoonlijn vaak nog aanhouden, laten jongere generaties deze achterwege wanneer zij voor het eerst een woning huren of kopen. 

Alles-in-1 pakketten bevatten geen vaste lijn meer 

Het feit dat de vaste telefoonlijn naar de achtergrond verdwijnt, blijkt ook uit het feit dat een alles-in-1 pakket geen vaste telefoonlijn meer bevat. Tegenwoordig wordt gekozen voor een pakket met televisiezenders, vast internet thuis en een mobiel abonnement. Combineer je deze diensten met elkaar, dan profiteer je van een aantrekkelijke korting. Vaak geldt die korting voor alle abonnement die binnen het huishouden worden afgesloten. Helemaal zonder risico is dit niet, daar het voor enige vorm van een lock-in zorgt. Het wordt minder aantrekkelijk om over te stappen naar een andere provider. 

Toepassingen van mobiele telefoons breder 

Eerder las je al, dat een mobiele telefoon steeds breder inzetbaar is. We gebruiken het toestel niet langer alleen om te telefoneren en mailtjes te beantwoorden. Ook wordt de telefoon ingezet voor bijvoorbeeld het visualiseren van meubels in onze ruimte. Of wat te denken van de enorme populariteit van een app als Pokémon Go? De verwachting is dat er in de komende jaren steeds meer apps zullen zijn, waar moderne technieken als VR en AR in worden toegepast. Zo zal het gebruik van de smartphone verder toenemen. 

(Visited 205 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *