password

Waarom zou je een password manager moeten gebruiken?

Laten we beginnen bij het begin, wat is een wachtwoordmanager en waarom zou je deze moeten gebruiken? Een password manager biedt vele voordelen. Zo kan je al jouw wachtwoorden bijhouden in één platform dat ook nog eens goed beveiligd is. Zo dien je maar één wachtwoord te onthouden in plaats van al jouw paswoorden.

Password manager gebruiken

Nu zou je denken dat dit net minder veilig is dan ze niet op te slaan in een wachtwoordmanager, dat is niet zo, aangezien je anders ofwel je wachtwoorden zo eenvoudig zou maken of je wachtwoorden bijvoorbeeld zou opschrijven in een document op je computer of op een blad papier wat nog minder veilig is, aangezien dit helemaal niet vergrendeld is of verloren zou kunnen gaan. Op de website van RTL nieuws kun je lezen welke apps je kunt gebruiken om je wachtwoorden veilig te bewaren.

Een password manager kan je namelijk van op elke locatie raadplegen, als je maar internet hebt. Zo hoef je al jouw inloggegevens dus niet meer zelf te onthouden en kan je zorgeloos verder leven, want al die moeilijke door jou gecreëerde paswoorden kunnen toch wel een zware last met zich meebrengen en je veel overbodige stress bezorgen. Aangezien je op die manier ook voor elke website een andere inloggegevens kan gebruiken, zorgt dit voor een betere internet veiligheid. Op deze website staat nog beter uitgelegd waarom je voor elke website een ander paswoord zou moeten gebruiken.

Welke wachtwoordmanagers zijn er en welke zijn de beste? 

Bij de keuze van jouw persoonlijke manager voor jouw paswoorden, zijn er verschillende mogelijkheden. Er bestaan namelijk meerdere websites die deze service aanbieden. Een van de websites en een website waarmee ik zelf ook al ervaring mee heb is Lastpass. Lastpass is zeer handig in gebruik, enkel is het niet zo eenvoudig jouw wachtwoord op te vragen indien je dit vergeten zou zijn. Echter ben ik zeer tevreden over Lastpass, ik gebruik het nu al een tijdje om al mijn paswoorden in op te slaan van de programma’s die ik op het werk dien te gebruiken.

Daarnaast zijn er nog andere aanbieders van deze service. Je hebt bijvoorbeeld ook Avast Passwords. Avast ken je misschien eerder als beveiligingsprogramma (virusscanner enzovoort), maar ze hebben ook een manager voor al jouw paswoorden gecreëerd. Ook Avast Passwords behoort tot de beste password managers. Ze bieden dus een totaalpakket voor uw internet veiligheid.

Sticky password is een manager die zelfs awards heeft gewonnen voor zijn expertise, het is aldus een zeer populaire manager van paswoorden. Sticky password is dus ook een manager die je in overweging zou kunnen nemen, sticky password beheert paswoorden en kan ook nieuwe moeilijk te kraken paswoorden genereren voor jou. Daarnaast bestaan er ook nog Roboform en Keeper. Roboform en Keeper bieden beide ook een zeer populaire service om al uw paswoorden te onthouden. Met Roboform kan je ook gemakkelijk jouw inloggegevens delen met bijvoorbeeld vrienden of collega’s.Besluit: het managen van jouw paswoorden

Een wachtwoordmanager kan aldus een goede oplossing zijn voor iemand die steeds zijn paswoorden vergeet en/of ze dan ook zo eenvoudig maakt dat ze niet meer veilig zijn. Soms is het ook helemaal niet eenvoudig om al je paswoorden te onthouden aangezien veel websites een aantal eisen voorop stellen, waardoor het na een tijdje niet meer mogelijk is om al die moeilijke paswoorden in je geheugen op te slaan. Met een manager kan je ook overal ter wereld bij je moeilijke paswoorden, dus ook wanneer je op vakantie bent en je dient snel iets te checken, ook dan kan je bij je paswoorden komen. Password management is dus zeer handig, een bijna niet te missen hulpmiddel.

Het is niet gemakkelijk om een van de beste password managers te kiezen, een goede oplossing hiervoor is om ze één voor één uit te proberen en zo degene te nemen die het beste bij jou past. Zo weet je zeker dat je jezelf optimaal beveiligt tegen hackers.

(Visited 756 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *