wifi versterker kopen

Een wifi versterker; welke kies je?

Wifi, we gebruiken het tegenwoordig bijna allemaal. Het is makkelijk vooral omdat we niet met onze apparaten aan een kabel vast hoeven te zitten. Je kunt het gebruiken in het hele huis, althans dat is de bedoeling. Echter door obstakels zoals muren, leidingen en elektrische apparaten zou het signaal wel eens een stuk minder kunnen worden. Wat als de sterkte van het signaal ons inderdaad in de steek laat? Hoe los je dit op? Met een wifi versterker kopen kom je een heel eind.

Wat is een wifi versterker precies?

Wifi versterkers zijn apparaten waarmee het wifi signaal wordt aangepast, denk met name aan het bereik versterken en/of verlengen. De wifi versterker vangt het signaal op om het signaal vervolgens opnieuw te verzenden. Dit type wordt ook wel wifi repeater genoemd, dit omdat ze het signaal opnieuw versturen. Waar het normale signaal vanuit de router zwak wordt doordat het aan het einde van het bereik zit, pikt de versterker het op en zendt een nieuw sterk signaal uit. Op deze manier wordt het bereik van het signaal vergroot. Wil je dus zeker zijn van een sterk signaal waar je je ook bevindt in je huis of wil je de signaalsterkte op het werk vergroten, dan is dit type wifi versterker vaak een afdoende oplossing. Er zijn echter meer dingen waar je op moet letten, er zijn dan ook meerdere en vooral verschillende types.

Wat voor type wifi versterker heb ik nodig?

Wifi versterkers komen in allerlei soorten en maten maar welke heb je nodig? Belangrijk is bijvoorbeeld waar je het wifi signaal heen wil versterken. Moet het door veel muren of plafonds en heb je geen tijd of zin kabels te trekken, dan is een wifi versterker via stopcontact een optie. Bij dit soort versterkers wordt het signaal van de ene plek naar de ander plek verzonden via de stroomkabels. Hierdoor ondervindt het signaal geen problemen met muren, plafonds en andere obstakels. Vaak is dit de snelste oplossing. Waar ook rekening mee gehouden dient te worden is welke signalen je wil versterken. De meeste apparaten versterken nog steeds 2.4GHz signalen, alle nieuwe types ook 5GHz en dual band versterkers versterken allebei. De wifi versterker dualband is dan ook tegenwoordig het meest gevraagd.

Het aanbod

Het aanbod is groot, waarbij je steeds kunt kiezen uit meerdere aantallen ethernetpoorten (om ook apparaten bekabeld te verbinden) en snelheden. Wifi versterken via stopcontact is vooral geschikt als je snel een verbinding wil leggen in een gebouw met obstakels zonder kabels te hoeven trekken. Qua snelheid kun je bij alle varianten kiezen uit uitvoeringen met 150Mbps tot bijvoorbeeld 1900Mbps. Let er daarbij wel op dat deze snellere varianten wellicht de snelheden van de afzonderlijke banden bij elkaar optellen. Online vind je al deze gegevens snel en gemakkelijk. Welk apparaat dien je nu te kiezen. Gebruik je wifi voornamelijk om even snel wat te lezen op het internet dan volstaat 150Mbps meestal. Gebruik je de wifi verbindingen met meerdere personen om bijvoorbeeld een film te kijken en gelijktijdig nog andere zaken te doen, dan is een uitgebreidere wifi versterker een betere keuze.

(Visited 423 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *