Verschillende Apex Legemd

Apex Legends: Wat is het eigenlijk?

Als gamer zal het je vast en zeker niet ontgaan zijn: Apex Legends, gelanceerd op 4 februari, heeft nu al het record van meeste kijkuren op één dag verbroken. Fortnite behield het record met maar liefst 7,2 miljoen kijkuren, maar op 12 februari nam het net een week oude Apex Legends het stokje over door het record te verbreken met 8,4 miljoen kijkuren op één dag! Hoe komt het dat de gloednieuwe game zo populair is?

Bron: We Play Esports

Waarom is Apex Legends zo populair?

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken: de combinatie van gratis games en Battle Royale. Als je deze gamemode nog niet kent, zul je je vast en zeker afvragen, wat is Battle Royale eigenlijk? Battle Royale staat bekend om zowel met elkaar te kunnen spelen of tegen anderen over de hele wereld. Het is dan ook de bedoeling om samen met je team of alleen de strijd aan te gaan door middel van survivallen tegen anderen en de laatst overlevende(n) te blijven. Minecraft introduceerde dit multiplayer-genre, waarna PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite, Call of Duty: Black Ops 4 en Battlefield V volgden. Toch weer wat anders dan FIFA

Zodra je kiest om de Battle Royale modus te gaan spelen, beland je in een lobby. In deze lobby kan je kiezen om alleen te spelen of je vrienden uit te nodigen en in een team van 2 of 3 te gaan spelen. Nadat je met z’n allen klaar bent om te gaan spelen, heb je nog keuze uit enkele ‘legends’. Apex geeft je de keuze uit 8 legends en zo heeft elke legend zijn eigen specialiteit. Nadat de servers van het spel een 60-tal spelers heeft gevonden, worden deze allemaal bij elkaar in een schip gegooid. Vervolgens ga je vanuit het schip naar een bepaalde plek en begin je met survivallen. Je begint met het verzamelen van bepaalde items. Zo kan je verschillende soorten wapens looten zoals bijvoorbeeld assault rifles, submachine guns, pistols, shotguns en snipers. Ook kan je armor looten en heb je ze in verschillende soorten kleuren. Armor biedt jou meer weerstand en betekent dus dat je moeilijker dood gaat. De verschillende soorten kleuren betekenen meer of minder weerstand. Grijs is namelijk het minst goed, gevolgd door blauw, paars en legendary. Als je geraakt wordt door je vijanden, heb je de mogelijkheid om jezelf te kunnen healen. Deze healing items kan je ook verzamelen in het oorlogsgebied.

Apex Legends: Verschillende legends

Wat maakt Apex Legends anders dan Fortnite?

Het meest opvallende aan Apex Legends is dat je niet zoals bij Fortnite in third person speelt, maar in first person. Je bekijkt het spel vanuit een ander perspectief en heb in Apex dus minder overzicht om wat er om je heen gebeurt, wat het eigenlijk uitdagender maakt voor de spelers! Je kan in Apex ook alleen in teams van maximaal 3 personen spelen en niet solo, dit kan het ook moeilijker maken omdat je bijvoorbeeld niet met je teamgenoten kan praten als je ze niet kent. Apex beschikt over de functie dat je verschillende soorten legends kan kiezen met verschillende specialiteiten. In Fortnite: Battle Royale is iedereen hetzelfde met dezelfde specialiteiten. Misschien wel één van de moeilijkste dingen waar Fortnite spelers aan moeten wennen, is dat je niet kan bouwen op Apex. In Fortnite kan je namelijk bouwen en kan je jezelf zo verdedigen, wat niet mogelijk is in Apex.

Om het zo even kort samen te vatten, wordt Apex Legends eerder gezien als een combinatie van Overwatch en Call of Duty: Black Ops 4

Kies jij voor een wat chaotischer en speelse gametype, dan wordt Fortnite zeer aangeraden. Ben je meer tactisch, een teamspeler en gefocust op strategieën, wordt Apex Legends je aangeraden. Geen zorgen, want ze zijn beiden gratis te downloaden en ben je vrij van keus.

(Visited 331 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *