Hoe ga je om met data governance?

Wat is data governance en hoe moet je hiermee omgaan?

Data governance is een begrip dat vaak op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden. Het gaat namelijk niet alleen om data, maar ook om de omliggende structuren, taken, systemen en verantwoordelijkheden. De integratie van de systemen en data zorgt ervoor dat u als ondernemer beslissingen kan nemen op het juiste tijdstip maar ook op basis van de juiste gegevens. Door de systemen op een juiste manier te managen kunnen veel kosten worden bespaard doordat systemen en data op de juiste manier samenwerken. Zo kunt u efficiënter inkopen, kunt u klanten beter managen en heeft u een beter inzicht in de voorraden van uw onderneming. Data komt in een onderneming zeer veel voor; denk aan alle gegevens van de producten, het personeel, de voorraad, etc. De kunst is alleen om deze gegevens, oftewel data, aan de juiste systemen te koppelen.

Wat is data governance?

Data governance is simpel gezegd het managen van de systemen en de bijbehorende data binnen een bedrijf of organisatie. Door de systemen te laten werken op basis van de juiste data kan het bedrijfsproces veel efficiënter worden ingericht. Zo kunt u uw voorraadbeheer optimaliseren, kunt u uw inkoopproces beter managen en zult u zien dat u meer tevreden klanten heeft omdat u eenvoudiger bij de wensen van de klant kunt aansluiten. Uw onderneming zal veel kosten besparen en een veel efficiëntere bedrijfsvoering gaan hanteren met data governance. In elk bedrijf wordt een enorme hoeveelheid aan data opgeslagen en gebruikt, maar veel systemen werken niet optimaal met deze data samen. Door data governance toe te passen zorgt u ervoor dat deze samenwerking wel plaats gaat vinden.

Hoe moet je omgaan met data governance?

Data governance klinkt misschien heel spannend en ingewikkeld, maar dat is het niet. Centraal gaat het namelijk om het principe dat de juiste data wordt opgeslagen en dat op basis van die data beslissingen worden genomen. Hierdoor kunt u veel kosten besparen en krijgt u veel meer inzicht in uw bedrijfsprocessen met de bijbehorende faal- en succesfactoren. Door deze factoren in kaart te brengen en eventueel te verbeteren zult u een grote stap maken in het kader van effectiviteit en efficiëntie. Het gaat om de opslag van de juiste gegevens, het bewaren van de juiste gegevens maar ook de verwerking van die gegevens. De verwerking van deze gegevens is namelijk enorm belangrijk om inzicht te krijgen in de bedrijfsvoering en de samenwerking met de diverse systemen.

Het gebruik van data governance in uw onderneming kan u veel kosten besparen. Uw voorraadbeheer zal veel optimaler worden ingericht en ook de inkoopprocedure zal efficiënter worden. Dit komt omdat u met data governance de keuzes op de juiste momenten kunt maken. Bovendien zijn deze keuzes gebaseerd op de juiste data en niet op alle beschikbare data die in uw onderneming beschikbaar zijn.

Bent u dus op zoek naar mogelijkheden om uw bedrijfsvoering te optimaliseren? Denk dan zeker aan data governance. Door de juiste data met de juiste systemen en keuzes te verbinden bespaart u geld en zult u meer klanten kunnen werven.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *