it security

Zo ben je online optimaal beveiligd tegen hackers; 3 tips

Bijna alles is online tegenwoordig. En dat is alleen maar fijn. Want hoe handig is het om in verbinding te staan met de hele wereld via het internet, om overal waar je bent online aankopen te kunnen doen en om alle informatie die je maar wilt in één klik te kunnen opzoeken? Alleen helaas trekken succesvolle zaken ook mensen aan die minder goede bedoelingen hebben. Zoals hackers. Gelukkig is het goed mogelijk om je te beveiligen tegen hackers. In dit artikel lees je hoe je je online optimaal wapent tegen hackers.

1. Two factor authentication

Binnen de it security zijn er meerdere tips die je kunt volgen om je online te beveiligen tegen hackers. Een eerste is gebruik maken van zogeheten two factor authentication. De werking hiervan zit hem eigenlijk al in de naam. Bij het inloggen binnen online omgevingen gebruik je niet één verificatie, maar twee. Denk dat aan een gebruikersnaam en wachtwoord, maar vervolgens als stap twee ook nog een vingerafdruk of een sms’je ter bevestiging.

2. Geen gratis wifi meer

Overal waar je komt kun je tegenwoordig wel gebruik maken van gratis wifi. Het nieuwe werken nodigt daarbij ook nog een uit om overal waar je wilt te gaan werken. Denk aan hippe cafés of openbare werkplekken. Gratis wifi is handig en het kost je niets, maar hackers kunnen zeer gemakkelijk een gevaarlijke wifi-hotspot maken waarmee ze alle inloggegevens die daarop verstuurd worden kunnen opslaan. Dat betekent dat ze met je mee kunnen kijken en precies kunnen zien welke data jij allemaal bekijkt en gebruikt. Vervolgens kunnen ze ook aan de haal gaan met die data. Oppassen dus!

3. Maak gebruik van een password manager

De namen van je kinderen als wachtwoord is echt verleden tijd. Zeker wanneer je van jezelf weet dat je ooit je wachtwoord hebt gedeeld of dat je voor je werkzaamheden gebruik maakt van gevoelige data die echt achter slot en grendel moeten blijven, is het zaak om ijzersterke wachtwoorden te gebruiken voor je online werkzaamheden. Met een password manager maak je gemakkelijk unieke en zeer lange wachtwoorden die enorm moeilijk te hacken zijn. Dankzij de password manager hoef je maar één wachtwoord te onthouden maar staan al je verschillende accounts onder een uniek en lang wachtwoord zodat ze super veilig zijn.

Door deze drie tips toe te passen ben je online optimaal beveiligd, en bescherm je je computer zo goed mogelijk!

(Visited 203 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *