Magento 2 & WooCommerce verschillen

Wat is het verschil tussen WooCommerce en Magento 2?

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om ook online actief te zijn. Het aantal webshops neemt daardoor nog ieder jaar toe. Softwareontwikkelaars grijpen dan ook hun kans en blijven praktische E-commerce platforms ontwikkelen. De twee meest gebruikte webshopsystemen zijn echter nog steeds Magento en WooCommerce. Weten welk van beide platforms het beste is voor jouw website? Wij zetten de belangrijkste verschillen tussen deze twee aanbieders op een rij.

Magento vs WooCommerce

Wie online producten of diensten wilt verkopen, kan gebruik maken van het krachtige Magento 2. Met deze verbeterde versie van het bekende E-Commerce platform maak je een webshop op maat. De software heeft een unieke codestructuur en database zodat je de webshop naar hartenlust kunt personaliseren. WooCommerce is, anders dan Magento, geen opzichzelfstaand platform maar een plugin voor WordPress. Wie een WooCommerce webshop wilt realiseren moet dan ook de WordPress websitesoftware gebruiken. WooCommerce is zeer gebruiksvriendelijk en heeft diverse, ook weer in plugins vervatte, uitbreidingen.

Installeren: basisfuncties

Zowel WooCommerce als Magento 2 installeer je in de basis gratis. WooCommerce wordt geroemd om haar eenvoudige installatie: wie basiskennis heeft van WordPress zal hier geen enkele moeite mee hebben. Magento 2 is daarentegen iets technischer van aard, waardoor het inhuren van een Magento specialist vaak noodzakelijk is.

Daar staat wel weer tegenover dat de basisfuncties van Magento veel uitgebreider zijn, waardoor je de webshop ook zonder uitbreidingen beter naar je eigen voorkeur instelt. Personalisatie gaat dus eenvoudiger bij Magento 2. Wel zijn beide platformen responsive en hebben ze de capaciteit om snelle websites te draaien.

Veiligheid van Magento beter

In een wereld waarin dagelijks duizenden sites gehackt worden is online security ontzettend belangrijk. Het is echt noodzakelijk om je webshop te beveiligen tegen indringers, zeker omdat je ook persoonlijke informatie van klanten krijgt. Anders dan WooCommerce voorziet Magento 2 in zogenaamde security patches, die de webshop net wat veiliger houden.

Verschillen in SEO

Om goed vindbaar te zijn in Google is SEO voor een webshop van groot belang. Een hoge snelheid en een responsive weergave op zowel desktop als mobiel zijn goed voor de SEO. Zowel WooCommerce als Magento 2 kunnen hierin voorzien. De URL-structuur van WooCommerce is voor de online vindbaarheid echter minder briljant, doordat je dankzij WordPress altijd shop/ of product/ in de URL krijgt. Bij Magento 2 heb je dit probleem niet. Ook biedt WordPress geen geïntegreerde XML-sitemap aan. Dit hoeft echter geen probleem te zijn omdat je deze eenvoudig kunt generen met een gratis plugin.

(Visited 267 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *