Milieu vriendelijk telefoneren

Refurbished iPhone de beste tech innovatie voor het milieu

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? En wil je niet de hoofdprijs betalen voor een nieuw iPhone model? En wil je letten op jouw ecologische footprint? Dan is een refurbished iPhone een goede optie voor jou. Maar waarom is dit dan de beste tech innovatie voor het milieu? Nou dat leggen we je allemaal uit in dit blog.

 

Refurbished iPhone wat zijn de voordelen

Een refurbished iPhone biedt zoveel meer voordelen dan alleen financiële voordelen voor de koper. Natuurlijk zijn deze voordelen heel erg fijn voor elke portemonnee. Zo zul je een refurbished iPhone, bijvoorbeeld een refurbished iPhone 7 plus, kunnen kopen welke goed functioneert voor een fractie van de prijs. Ook zit je hiermee niet vast aan dure abonnementen, dit is vooral voor studenten een gouden kans om een goede telefoon te bezitten en nog te besparen in de kosten. Maar weet je dat het kopen van een refurbished Apple iPhone ook een bijdrage levert aan het behoudt van onze milieu. We leven in een tijd waar er velen steeds milieubewuster worden. Als je denkt aan milieubewustheid denk je misschien aan het tijdig uitdoen van de lichten in jouw woning en het niet verspillen van water. Ook zul je misschien eerder gebruik maken van het openbaar vervoer dan dat jij jouw auto zal gebruiken. Maar een refurbished Apple iPhone zorgt voor het recyclen van eerder gewonnen grondstoffen. Zo hoeft men niet weer grondstoffen te winnen, maar kunnen wij even veel gebruik halen uit een goed geteste en gereinigde refurbished iPhone.

 

Waarom moeten wij besparen op het winnen van grondstoffen?

Voor industriële doeleinden hebben wij door de jaren heen zoveel grondstoffen gewonnen, zonder eigenlijk na te denken over de mate waarin wij dat deden. Het intensief winnen van grondstoffen zal maken dat wij binnen de kortste keren onze bronnen hebben geleegd. Dit is iets wat wij ons niet kunnen permitteren. De risico’s die daaraan verbonden zitten, zullen wij namelijk niet kunnen verwerken. En hoe zouden toekomstige generaties dan moeten leven?

 

Zijn er risico’s verbonden aan het kopen van een refurbished product?

Als wij onze bronnen voor grondstoffen niet overbelasten, kunnen wij wellicht nog de fouten rechttrekken die wij en ook generaties voor ons gemaakt hebben. Het zou fijn zijn als vele mensen hieraan mee zouden doen en refurbished producten zouden aanschaffen. Refurbished producten werken namelijk even goed als de nieuwe producten. Deze garantie kan een verkoper geven als de producten goed getest, nagekeken en gereinigd worden. Dit maakt dat niemand bang hoeft te zijn om een refurbished product aan te schaffen. Het helpt onze aarde veel meer als wij ook onze elektronica zouden recyclen. Kijk daarom ook zeker naar de verschillende modellen van Apple die tweedehands zijn zoals de refurbished iPhone 7, refurbished iPhone 6s of de refurbished iPhone xr. Er is zoveel keuze.

 

 

 

(Visited 260 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *