Apple Watch apps

7-beste Apple Watch apps waarmee jij meer uit je smartwatch haalt

De Apple Watch is al jaren een van de beste smartwatches. Hierdoor zijn er onwijs veel apps ontwikkeld die het gebruik van de Watch een stuk aantrekkelijker maken. Maar welke apps zijn nou echt de moeite waard om via de Appstore te downloaden? In deze blog benoem ik 7 apps waarmee jij meer voordeel uit je Apple Watch haalt.

1. Shazam

Iedereen herkent het moment wel. Je hoort een heerlijk nummer op de radio maar kan maar niet op de naam van het nummer of de artiest komen. Hiervoor is de Shazam app voor de Apple Watch de perfecte oplossing. Wanneer je de app op de Watch opent, is een eenvoudige tik op het Shazam logo genoeg. De app luistert naar het nummer en laat binnen enkele seconde weten hoe dat heerlijke nummer heet waar je al tijden naar op zoek was.

Shazam app Shazam app Shazam nummer

2. Spotify

Loop jij vaak hard of hou je ervan om onderweg in de trein naar rustgevende muziek te luisteren? Dan is de Spotify app de perfecte oplossing voor op de Apple Watch. Via de Apple Watch ben jij de dj van je eigen muziek. Via de Spotify app op de Apple Watch kun je eenvoudig de muziek stopzetten, naar een volgend nummer doorspoelen of juiste een nummer opnieuw beluisteren. Erg handig wanneer je iPhone niet binnen handbereik is en je toch je muziek wilt bedienen. Daarnaast kun je via de Watch nummers van je afspeellijst selecteren, nummers aan je afspeellijst toevoegen en connectie maken met andere apparaten zoals bijvoorbeeld een Sonos box.

Door albums, playlists of podcasts naar je Apple Watch te synchroniseren is het sinds kort ook mogelijk om muziek te luisteren via je Apple Watch zonder dat je je iPhone bij de hand hebt. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld mensen die graag een stukje hardlopen zonder dat zij hun telefoon willen meenemen.

3. Find Near Me

Stel je bent op vakantie in een voor jou onbekende omgeving, dan biedt de app Find Near Me een oplossing. Via de app vind je de dichtstbijzijnde restaurants, cafés, banken, bushaltes, tankstations en vliegvelden. Wanneer je bijvoorbeeld geen cash geld bij hebt en op zoek bent naar een pinautomaat, tik je het op het kopje ‘bank’. Hierbij krijg je een lijst met de dichtbijzijnde pinautomaten met daarachter de afstanden. Wanneer je op de dichtstbijzijnde pinautomaat drukt, word je door middel van de navigatiefunctie van de Apple Watch begeleid naar de pinautomaat.4. Apple Pay Apple Watch

Een vrij nieuwe feature van de Apple Watch is de Apple Pay functie. Hiermee kun je snel en eenvoudig met je pols afrekenen. Voordat je daadwerkelijk betalingen met de Apple Watch kunt doen, is het van belang dat je je kaart(en) toevoegt. Daarnaast moet je Apple Pay activeren op de Watch en zal je enkele beveiligingsopties moeten instellen. Deze beveiligingsopties zorgen ervoor dat jij veilig je aankopen kunt doen. Een van de opties is het instellen van een toegangscode, die je kunt instellen via de Apple Watch app op je iPhone.

Wanneer de Apple Watch ontgrendeld is, kun je door twee keer kort de zijknop in te drukken de kaarten ontgrendelen. Als je meer dan een kaart in de wallet hebt staan, kun je door naar links en recht te swipen kiezen tussen de verschillende kaarten. Wanneer je de juiste kaart kiest, is het alleen zaak om de Apple Watch tegen de betaalterminal te houden tot er een trilling voelbaar is. De trilling geeft aan dat de betaling voltooid is.

Wanneer je Apple Pay wilt gaan gebruiken, is het handig om je extra te laten informeren met tips over het gebruik van Apple Pay.

5. Autosleep

Autosleep is een app die alles monitort terwijl je slaapt. In tegenstelling tot andere apps, begint de app automatisch je slaap te volgen terwijl je in slaap valt. Hierdoor hoef je niet elke avond aan te geven op je Apple Watch wanneer je gaat slapen.

Als je wakker wordt, krijg je een melding met de informatie over hoe goed je hebt geslapen, de slaapkwaliteit, je gemiddelde hartslag en de hoeveelheid diepe slaap die je hebt gehad. Een handige app wanneer je je slaap wilt tracken.

6. Onefootball

Altijd op de hoogte zijn van de laatste voetbalstanden? Dan is Onefootball de app die jij nodig hebt op je Apple Watch. De app geeft toegang tot live uitslagen van meer dan duizend teams wereldwijd. Daarnaast kun je via de app het laatste nieuws, video’s en statistieken van je favorieten team bekijken.

Ben je fan van Messi, Ronaldo of juist van Manchester United. Dan kun je onder de functie ‘following’ jouw favoriete speler of team instellen. Wanneer je favoriete team scoort, krijg je live een melding op je Apple Watch waardoor je altijd op de hoogte bent van de laatste uitslagen en goalscorers.7. Strava

De koning van de fitness apps wordt deze app ook wel genoemd. Strava zal jou helpen wanneer je een gezonde en actieve levensstijl naleeft. Met Strava is het mogelijk om runs, fietsrondes en zwemafstanden bij te houden. De app is alleenstaand, wat inhoudt dat je je iPhone niet nodig hebt wanneer je de app wilt gebruiken.

De afstand en snelheid van je activiteit zijn direct van de Apple Watch af te lezen. Het opslaan van een training kan met een druk op de knop, en alle informatie wordt direct gesynchroniseerd wanneer de Apple Watch weer in de buurt van je iPhone is.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste Techbird blogs? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

 

(Visited 685 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *