4 prachtige voorbeelden van multitouch software in de praktijk

Het afgelopen decennium was er sprake van een razendsnelle ontwikkeling op het gebied van multitouch software. Mobiele telefoons, tablets, computerschermen, televisieschermen en zelfs de schoolborden werden interactief. Gebruikers hadden niet langer een muis of toetsenbord nodig om dergelijke apparaten te kunnen bedienen. Hieronder vier inspirerende voorbeelden waarop multitouch software in de praktijk kan worden ingezet.

1. Bedrijfsleven

Ieder bedrijf is afhankelijk van haar klanten. Klanten tevreden stellen en goed informeren staat hoog in het vaandel. Tegenwoordig vind je daarom op allerlei plekken interactieve informatiezuilen terug. Maar wat als je de klant kunt laten meedenken terwijl je bezig bent? Of samen met een collega tegelijkertijd werken aan hetzelfde project?

Multitouch software maakt het bedrijfsleven interactief. Het helpt klanten en bedrijven om dichter naar elkaar toe te groeien en de wensen nog beter te vertolken in een eindproduct. En het maakt het werken natuurlijk ook nét iets leuker.

Multitouch schermen in het bedrijfsleven
Bron: Alphr

2. Privé

Voor velen van ons zal het helaas nu nog even bij dromen blijven, maar stel het je eens voor: een tafel met multitouch software in de woon- of studeerkamer. Samen met het hele gezin een fotoalbum maken van de vakantiefoto’s of een potje airhockey spelen. Laat die quality time maar komen!

Multitouch software in huis
Bron: Pinterest

3. Entertainment

Wat voor particulieren nu nog buiten handbereik is, is voor de entertainmentindustrie big business. Wie recentelijk een vestiging van een bekende fastfoodketen is binnengewandeld, is het misschien al wel tegengekomen. Daar waar vroeger de kinderen zich konden vermaken in het ballenbak is daar nu de multitouch tafel met eindeloos veel spellen. Kinderen (en stiekem ook volwassenen) kunnen zich hier uren mee vermaken. En het allerbelangrijkste: iedereen kan meedoen! Urenlang speelplezier dus.

Multitouch McDonalds
Bron: Ttouchtables

4. Educatie

De huidige generatie groeit duidelijk op in een multimediale wereld. Op steeds jongere leeftijd zijn kinderen al behendig met touchsoftware. Veel oudere generaties zien het verdwijnen van de lesboeken als een gemis in de ontwikkeling. Maar wanneer je multitouch software op de juiste wijze inzet, kan het kinderen veel leren: van samenwerken tot hand-oog coördinatie. Het klassieke klaslokaal zal waarschijnlijk langzaam maar zeker plaatsmaken voor het interactieve klaslokaal. En dat zal het leren voorlopig alleen maar leuker en interessanter maken!

Multitouch software in de klas
Bron: Pinterest
(Visited 274 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *