touchscreens trends ontiwkkelingen

Hoe ziet de toekomst van touchscreens eruit? Deel 2/2

Touchscreens worden veelzijdig ingezet. Op je telefoon, op een tablet, je computer, je horloge, op hand consoles en zelfs op tafels. Microsoft denkt zelfs na over het feit dat iedereen met zijn vieze vingers op dat scherm zit. Dit gaat ver. Maar hoe ver gaat dit? Waar gaat de touchscreen ons brengen in de toekomst? Of is ze al weer aan vervanging toe? Vorige maand hebben we hier al over geschreven. Deze maand hebben we nieuwe ontwikkelingen voor je met nieuwe beelden!

Handgebaren

De touchscreen gaat je handgebaren beter lezen volgens Chris Harrison van Carnegie Mellon. Het idee is dat, als jij nabootst op een scherm dat je een bepaald voorwerp vast hebt, dat de touchscreen dit herkent en de eigenschappen van dit voorwerp aanneemt. Als jij bijvoorbeeld doet als je een muis vast hebt, dan kan je met een linker en rechter muisklik dezelfde functies van een muis nabootsen op een touchscreen. Kijk voor een voorbeeld het filmpje hieronder:

Haptic Feedback

We hebben dit al in onze vorige post beschreven. We hebben toen geleerd dat haptic touch meet hoe hard iemand drukt. Handig voor de medische industrie. Maar Haptic Feedback zorgt er ook voor dat je de bewegingen die je maakt op een tablet, ook door het glas heen gaat voelen. Het bedrijf NXP heeft op CES 2015 een prototype van een radio getoond waarbij je met je vingers kan voelen over welke zender je heen scrolt zodat jij je ogen niet van de weg hoeft te halen. Het lijkt alsof je een ribbel voelt, maar in werkelijkheid ontstaat er weerstand dat jij aanvoelt als een hobbel. Kijk het filmpje hieronder waarbij iemand van het bedrijf NXP het uitlegt:

Adobe

De touchscreen wordt nu vooral gebruikt als assistent en als hulpmiddel. Op beurzen worden touchscreens om de weg te wijzen en van informatie te voorzien. Thuis worden touchscreens gebruikt om in contact te blijven met je vrienden en vooral om spelletjes mee te spelen. Maar het daadwerkelijk creëren van content zoals we dat intensief doen met een laptop? Een tablet wordt in de muziek al vaak gebruik als verlengstuk van je pc bij het maken van muziek. Maar Adobe wil het creatieve vlak nu verder trekken. Kijk mee naar het volgende filmpje:

LET WEL OP: dit gaat er alleen komen voor Windows tablets. Dat is wel jammer.

Auto

Nu is dit niet echt de toekomst, maar wel al normaal voor vandaag de dag wat de meeste mensen niet weten. Tesla gebruikt de grootste touchscreen die ooit is gebruikt in een auto. Zij vervangen hun volledige dashboard functies en knoppen door één grote touchscreen. Benieuwd? Kijk hier:

Dit bericht werd mede mogelijk gemaakt door Omnivision. Specialist in multitouch software en touchscreen software.

(Visited 226 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *