Vier tips voor mensen die last hebben van langzaam internet

Als je last hebt van een langzame internetverbinding is het lastig. Jouw video blijft haperen of jouw game loopt vast. Tegenwoordig kun je eigenlijk niet zonder een snelle internetverbinding. We gaan jou een aantal tips geven in dit artikel voor een snelle internetverbinding.

Speedtest

Met behulp van een speedtest kun je meten hoe snel jouw breedband internet is. Op het internet kun je verschillende sites vinden waar je een speedtest kan doen. Zorg ervoor dat je weet wat de snelheid van jouw contract van jouw internet provider is. De uitkomst van de speedtest kun je dan vergelijken met de snelheid van jouw internetprovider. Mocht het zo zijn dat de snelheid van de speedtest lager is dan wat jouw provider moet leveren, dan is het raadzaam om met jouw internetprovider contact op te nemen.

Browser

Het kan zijn dat jouw browser of computer bijgewerkt moet worden. Jouw browser geeft jouw toegang tot het internet. Maar als jouw browser een oude versie is, kan dit juist voor traagheid zorgen. Je kunt er ook voor kiezen om een andere internetbrowser te gebruiken. Extensies kunnen ook voor problemen zorgen. 

Extensies zijn handig voor jouw browser, maar kunnen ook voor een langzame browser zorgen. Om na te gaan of jouw extensies voor een langzame internetverbinding zorgen, kun je de extensies uitschakelen en één voor één inschakelen. Op deze manier kun je erachter komen welke extensies mogelijk voor een langzame internetverbinding zorgt.

Computer

Een computer dat niet is bijgewerkt kan ook zorgen voor een slechte internetverbinding zorgen. Zorg er dus voor dat de software van jouw computer bijtijds wordt bijgewerkt. Een ander oorzaak van een slechte internetverbinding is dat je een virus kan hebben. Het is belangrijk om een virusscanner op jouw computer te hebben en regelmatig te controleren of er virussen zijn met jouw virusscanner. Ook voor een virusscanner is het belangrijk dat het bijgewerkt is.

Router

Het kan zijn dat jouw router op één frequentie werkt. Dit kan ervoor zorgen dat jouw internetverbinding traag is omdat het druk is op jouw internetnetwerk. Om dit tegen te gaan kun je een dual band router kopen. Met een dual band router is de frequentie sneller is er minder druk op jouw netwerk.

Je kunt ervoor kiezen om wifi versterker te gebruiken. Wifi Versterkers zorgen ervoor dat het signaal van jouw internet beter door jouw omgeving wordt verspreid. Wifi is draadloos en dat is natuurlijk erg handig. Maar als je kiest voor een kabel dan is de verbinding het beste. Tenslotte is het ook belangrijk dat jouw internetverbinding beveiligd is en dat niet iedereen er gebruik van kan maken.

(Visited 151 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *