Keuze uit telefoonhoesjes

Hoe vind ik het perfecte telefoonhoesje voor mijn smartphone?

Het vinden van een telefoonhoesje kan een lastige klus zijn, er zijn namelijk veel verschillende soorten beschikbaar. Hieronder zetten we alle benodigde informatie om een goede keuze voor jouw smartphone  te kunnen maken op een rijtje:

Welke verschillende soorten telefoonhoesje zijn er?

Er zijn grofweg 3 soorten telefoonhoesjes, namelijk:

  • Backcovers
  • Bookcases
  • Rugged cases

Backcover: dit soort hoesje bedekt alleen de achterzijde van je telefoon. De zijkant wordt ook beschermd. De voorkant is hierbij niet beschermd. Een eventuele val kan dus prima opgevangen worden. Een stoot van de voorkant van de telefoon tegen bijvoorbeeld een tafel echter niet. Houd hier dus rekening mee als je je telefoon voornamelijk in de broekzak aan de voorkant van je broek draagt.

Een goede keuze wanneer je een licht hoesje wilt

Bookcase: ook wel een “flipcase” genoemd; het hoesje bedekt je gehele telefoon. Je kunt er ook diverse pasjes in stoppen. Het hoesje gaat gemakkelijk open en dicht door middel van een magneetsysteem. Het hoesje is in vele materialen beschikbaar: denk aan textiel en kunstleder. Het kan een eventuele val of stoot prima opvangen. Het is soms alleen lastig als je een foto wilt maken en het hoesje valt steeds voor je camera.

Een goede keuze als je je smartphone wel eens laat vallen

Rugged case: een ‘rugged case’ is eigenlijk een backcover, alleen dan net wat dikker (en dus veiliger). Dit soort hoes kan flinke klappen en stoten opvangen.

Een goede keus bij een beroep als bouwvakker

Welk telefoonhoesje past bij mij?

Ga je voorzichtig om met je telefoon en wil je een standaard telefoonhoes? Dan volstaat een backcover prima. Wil je echter ook de voorkant van je smartphone beschermen? Kies dan voor een boockcase, waar je bovendien ook pasjes in kunt doen. Dit is handig voor op reis of wanneer je gaat winkelen.

Extra bescherming

Heb je extra veel bescherming nodig vanwege je werk of hobby? Kies dan voor een rugged case. Let wel op; de telefoon kan hierdoor een stuk zwaarder aanvoelen. Kies hier dus alleen voor als het echt nodig is!

Overige soorten

Natuurlijk zijn er nog meer soorten hoesjes op de markt dan bovenstaand. Denk aan een simpele bumper of een siliconen hoesje. Deze zijn vaak wat goedkoper en flexibeler. Ze kunnen een eventuele val goed opvangen. Het leuke aan siliconen hoesjes is wel dat ze in veel verschillende modellen komen. Zo kan je je telefoon nog meer personaliseren.

(Visited 514 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *