robotschoonmaker

Een schoonmaakrobot op kantoor? Ervaar het gemak van dit ondersteunende apparaat!

Schoonmaken is een klusje dat niemand kan vermijden. Ieder pand heeft regelmatig een grondige schoonmaakbeurt nodig om gezondheidsklachten te voorkomen. Maar schoonmaken kan een langdurige taak zijn, vooral als het pand dat aangepakt wordt relatief groot is. Als bedrijfseigenaar is je eerste oplossing het inhuren van een schoonmaker die dit klusje klaart. 

De pandemie heeft bewezen dat hygiëne één van de belangrijkste dingen is die wij moeten proberen te waarborgen. Werknemers en werkgevers hebben echter niet altijd tijd om hun kantoorpand een complete schoonmaakbeurt te geven. Bespaar jezelf en je werknemers deze tijd en zet een schoonmaak robot in voor deze klus!

Het belang van een schoon kantoor

Hygiëne is ongetwijfeld overal van belang. Onreinheid kan leiden tot gezondheidsklachten, vooral wanneer mensen zich voor langere tijd in de vieze ruimte bevinden. Je kunt je voorstellen dat onhygiënische kantoren daardoor veel problemen met zich mee kunnen brengen.

Niet alleen voorkomt een regelmatige schoonmaakbeurt deze gezondheidsklachten, een nette en opgeruimde ruimte draagt ook nog eens bij aan de productiviteit. Geordende kantoren leiden tot een verhoogde productiviteit en werknemers gaan een stuk meer georganiseerd te werk. Een opgeruimde geest leidt tot de beste werkprestaties. Niet te vergeten; een vies en chaotisch kantoor heeft invloed op de stresslevels van de medewerkers. Hoe hoger de mate van stress die werknemers ervaren, des te moeilijker het voor hen is om goed te presteren.

Artificial Intelligence in diverse sectoren

Robots worden al langer ingezet in diverse sectoren. Aziatische landen zijn verantwoordelijk voor deze sterke groei in populariteit van Artificial Intelligence over de gehele wereld. Daar worden robots namelijk al jarenlang ingezet om verschillende taken te vervullen. Zo profiteert de horecasector van robotbediening omdat zij de druk op het personeel verlagen. In restaurants worden gasten verwelkomd door een robot die hen voorziet van een menukaart en ze vervolgens naar de tafel leidt. Ook kunnen deze geavanceerde apparaten orders opnemen en gerechten naar de juiste tafel brengen.

Zorginstellingen profiteren ook groots van robots die ondersteunende taken uitvoeren. De zorgsector is ongetwijfeld ontzettend hard geraakt door de coronacrisis en de druk die op de zorgverleners rust is extreem hoog. In ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen robots medicatie rondbrengen en was- en beddengoed ophalen om deze naar de juiste afdeling te verplaatsen. Ook kan een schoonmaakrobot voor een snelle schoonmaakbeurt zorgen. Dit scheelt de drukke zorgmedewerkers aardig wat tijd!

 

Vlekkeloos schone ruimtes en een eenvoudige besturing

Een schoonmaak robot is een slim apparaat. De robots zijn uitgerust met een opslagplaats waar desinfectiemiddel ingegooid kan worden. Hiermee gaat de robot het hele pand door om iedere kamer vlekkeloos schoon te maken. Door middel van obstakelherkenning, kan de robot deze uit de weg gaan en wordt hij niet gehinderd in zijn schoonmaakproces. 

Schoonmaak robots hebben een groot display waarop ze opdrachten kunnen krijgen. Nadat de robot het kantoor heeft schoongemaakt, zal hij weer terugkeren naar zijn startpositie. Door de robot een aantal keer in de week door het pand te laten rijden, zullen de vloeren keer op keer stralend schoon zijn. Het enige dat overblijft, is het afnemen van de tafels. Werknemers hebben meer tijd om zich vol concentratie, in een schoon kantoor, te focussen op belangrijke taken!

(Visited 68 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *