Waarom zou je een robotstuifzuiger aanschaffen?

Er zijn van die klusjes in huis die wel moeten gebeuren, maar waar je eigenlijk geen zin in hebt. Dat is dan ook de reden dat we daar tegenwoordig slimme apparaten voor hebben. Terrastegels ontdoen van groene aanslag doen we niet meer met schoonmaakazijn en een harde bezem, maar met een hogedrukspuit. De afwas doen we niet meer met een afwasborstel en afwasmiddel, maar laten we door een afwasmachine doen. En stofzuigen doen we ook niet meer met de hand, maar met een robotstofzuiger. Tot voor kort waren robotstofzuigers nog niet zo geavanceerd en liet de kwaliteit en functionaliteit nog wel eens te wensen over. Maar zoals dat met alle slimme apparaten gaat worden ze generatie na generatie beter. De nieuwste generatie robotstofzuigers komen in alle hoeken en gaten en maken plekken schoon waar jij zelf niet zo heel makkelijk bij kunt komen. Ze zijn voorzien van sensoren, nemen drempels, ontwijken breekbare spullen en slaan geen stukje van de vloer over. Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten robotstofzuigers op de markt. En het spreekt voor zich dat de duurdere modellen ‘slimmer’ zijn dan de goedkopere versies, maar waar moet je op letten als je een robotstofzuiger wil aanschaffen? Hoe en waar kun je de verschillende robotstofzuigers vergelijken en uitvinden welke bij jou past, wat is namelijk de beste robotstofzuiger? In dit artikel vertellen we meer over de verschillende robotstofzuigers en waar je op moet letten.

Gewone stofzuiger versus robotstofzuiger

Eigenlijk is een robotstofzuiger in geen enkel opzicht te vergelijken met een traditionele stofzuiger. Behalve dan dat ze allebei stof en vuil opzuigen. Een robotstofzuiger kan helemaal autonoom werken zonder dat er een mens aan te pas komt. Natuurlijk kun je hem wel bedienen en aansturen met een app, maar dat hoeft in principe maar een keer. Daarna voert de robotstofzuiger steeds ditzelfde commando uit. De robotstofzuiger werkt op een accu en heeft dus geen snoer nodig. Na het stofzuigen gaat de robot terug naar het oplaadstation om op te laden. Wanneer het weer tijd is om te stofzuigen maakt hij opnieuw een rondje door het huis.

Hoe meer sensoren, hoe slimmer

Elke robotstofzuiger heeft een infraroodsensor waarmee hij obstakels detecteert om vervolgens van richting te veranderen. Op die manier kukelt ‘ie niet van de trap of ontwijkt ‘ie obstakels zoals meubels. Goedkopere modellen gaan ook willekeurig door het huis en leggen nooit dezelfde route af. De duurdere uitvoering beschikken naast een infrarood sensor vaak over een camera en optische of akoestische sensoren. Zo kan de robot een vooraf vastgesteld pad door het huis afleggen en zo efficiënter schoonmaken.

Lees ook: De 5 beste robotstofzuigers voor katten- en hondenharen in 2021

(Visited 270 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *