4 tips om een onvergetelijk slideshow te maken

Het is nog niet zo heel lang geleden dat we alle foto’s van bijzonder momenten in een fotoalbum plakten voor later. Op gezette tijden kwamen de dikke albums dan tevoorschijn en werden aan de keukentafel herinneringen opgehaald. Tegenwoordig maken we met onze smartphones overal foto’s van. Vaak zijn het er honderden die jarenlang ongezien in het geheugen van het apparaat blijven staan. Soms, heel soms komt de telefoon dan tevoorschijn en scrollen we snel door de enorme lading foto’s om dat ene momentje terug te vinden. En als dat eindelijk gelukt is moeten we met z’n allen op een klein schermpje turen om iets te kunnen zien. Zou het niet te gek zijn om de verschillende foto’s die gemaakt zijn tijdens een trouwerij, verjaardag, vakantie of feestdag samen te voegen in een digitale diashow? Dat klinkt ingewikkelder dan het is, want deze is heel makkelijk zelf te maken met de Movavi Slideshow Maker. En als die klaar is kun je de slideshow bekijken wanneer je maar wil. Bijvoorbeeld op je smart-tv, tablet of computer. Je kunt de slidehow ook delen met iedereen die samen met jou dat speciale moment heeft beleefd. Reken maar dat je daarmee scoort bij familie en vrienden. Wij geven je hieronder 4 handige tips om een onvergetelijke slideshow te maken.

1. Verzamel alle foto’s

Zeker als het een bijzondere gebeurtenis betreft fotograferen we er wat op los met z’n allen. Zorg dat je de foto’s die andere mensen hebben gemaakt ook verzameld. Zij hebben misschien net op een ander moment en vanuit een andere hoek een foto gemaakt die perfect de sfeer van het moment vastlegt. Het zou toch zonde zijn als juist die ene leuke foto die een vriend of familielid gemaakt heeft niet in de slideshow komt. Bovendien heb je zo genoeg foto’s om uit te kiezen. Als je alle foto’s hebt verzameld begint het leuke deel, je kunt beginnen met het maken van een slideshow.

2. Groepeer bepaalde momenten

Een verjaardag of trouwerij duurt meestal de hele dag. En begint vaak zelfs al een dag van tevoren met de voorbereiding. Een vakantie beslaat meerdere dagen. Vaak weet je dan niet meer precies wat je allemaal hebt gefotografeerd op de eerst dag. Probeer daarom chronologisch te werken als je een slideshow maakt. Dus begin bij het begin en werk zo naar het einde van de dag of van de vakantie toe. Als je een verhaal vertelt begin je ook niet in het midden en eindig je niet met het begin. Zo is het ook met een slideshow.

3. Gebruik tekst

Na verloop van tijd vervagen de herinneringen aan een verjaardag, trouwerij, feestdag of vakantie. Daarom is het slim om bij bepaalde belangrijke momenten een tekstje in beeld te zetten dat uitlegt waar we naar kijken. Wat was er zo bijzonder? Waarom krijgt dit moment extra aandacht? Wie waren erbij betrokken? Zo creëer je gedurende de slideshow leuke aha-momenten voor iedereen die erbij was. Het is ook handig om aan het begin van de slideshow in een beginscherm te zetten wat, wanneer en met wie het was. Bijvoorbeeld: vakantie Ibiza 2018 met José en Thea.

4. Versterk de sfeer met muziek

Muziek kan een kostbare herinneringen oproepen en versterken. Dat ene liedje dat de band speelde toen de bruidstaart werd binnengedragen. Of dat nummer waar je samen met je vakantieliefje op danste. Of die kraker waar jij en je vrienden helemaal van uit jullie dak gingen tijdens die onvergetelijke stapavond. Of… Vul je eigen muziek maar in dat bij een bepaalt bijzonder moment hoort. De herinnering die de beelden van een bruiloft, verjaardag, feestdag of vakantie oproept wordt versterkt door muziek. Met de Movavi Slideshow Maker voeg je heel makkelijk muziek toe aan je slideshow.

(Visited 144 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *