Samsung tv die op een schilderij lijkt

Samsung The Frame tv; kunst en televisie in één

De televisie ging de afgelopen jaren van een enorm bakbeest naar een plat gestroomlijnd apparaat, werd aan de muur opgehangen en kreeg later allerlei ‘smart’ mogelijkheden. Maar nog nooit is de televisie als kunstobject opgehangen in een woonkamer. Vanaf nu is dat wel het geval met ‘The Frame’ van Samsung. In januari liet Samsung - tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2017 - een concept zien van een tv die als kunstobject diende wanneer hij uitstond. In april 2017 werd ‘The Frame’ aangekondigd en nu is hij te koop! In dit artikel vertellen we je meer over dit nieuwe type televisie.

Design

Het idee was dat de tv eruit moest zien als een schilderij en dat is met Samsung The Frame aardig goed gelukt. Samen met de Zwitserse designer Yves Béhar is het gelukt om een super strak ontwerp te realiseren. De televisie lijkt op een echte lijst die bedoeld is voor kunst. Daarnaast is hij aan de muur te bevestigen zonder dat er extra ruimte achter het toestel zit. Net als een echte lijst! Doordat de lijst met magneten is bevestigd, kun je eenvoudig wisselen tussen de verschillende lijsten die beschikbaar zijn. De aanschaf van dit toestel is inclusief één gepersonaliseerde lijst in een kleur naar keuze. The Frame is dus niet alleen als televisietoestel bedoeld, maar ook als decoratie-object waarbij je kunt wisselen tussen televisie kijken, kunstwerk, video en foto!\

Techbird-televisie's-samsung-frame-tv
Bron: Samsung

Art Mode

The Frame heeft een speciale ‘Art Mode’ waarmee je eenvoudig kunstwerken of foto’s kunt tonen. Dankzij het unieke design lijkt elke afbeelding op een kunstwerk die in een prachtige lijst in je huis hangt. Samsung heeft een grote kunstcollectie toegevoegd bestaande uit kunstwerken en foto’s die speciaal voor The Frame zijn samengesteld. Heb je niet genoeg aan de standaard kunstcollectie? Dan kun je in de app ‘Art Store’ meer kunstwerken vinden. Wil je alleen je eigen foto’s weergeven op The Frame? Dan kun je via je smartphone of USB-stick foto’s uploaden. The Frame toont foto’s in oorspronkelijke kwaliteit en accepteert geen foto’s van minder dan 800 x 800 pixels. Samsung raadt dan ook aan om foto’s met 4K resolutie te uploaden. Zo haal je het beste uit The Frame!

Samsung frame televisie art
Bron: Cool BlueHelderheidssensor

The Frame beschikt over een helderheidssensor zodat je de kunstwerken en foto’s op een realistische manier kan bekijken. Het omgevingslicht wordt gedetecteerd waarna de sensor automatisch de helderheid en kleurtoon van het scherm aanpast, waardoor er een natuurlijk belichting ontstaat.

Specificaties

Naast dat The Frame functioneert als digitale decoratie, is het ook een goed televisietoestel met energieklasse A+. De lichtsensor zorgt ervoor dat de tv automatisch uitgaat wanneer er langere tijd geen beweging is in de kamer. Qua connecties biedt The Frame het volgende:

  • 4 x HDMI-ingang
  • 3 x USB-ingang
  • Wifi
  • 1 CI-module inang
  • 1 optische audio uitgang
  • Ethernet ingang
  • 1 Coaxkabel ingang

Doormiddel van de One Connect Box kun je alle randapparatuur middels één kabel op de tv aansluiten. De volledige specificatielijst van Samsung The Frame vind je op de website van Samsung. Je kan The Frame in de volgende formaten bestellen bij bijvoorbeeld Coolblue:

Heb jij ‘m al of ken jij iemand die The Frame al heeft? Wij zijn dan als techblog erg benieuwd naar die ervaringen! Laat ons via een reactie weten wat je van de Samsung The Frame vindt.

(Visited 1.011 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *