video walle en led wall

Een Led Wall en Video Wall; wat is het verschil?

Je hebt besloten dat je je bedrijf meer visueel wilt presenteren aan de buitenwereld. Je hebt je ingelezen in de verschillende mogelijkheden, maar toch blijf je twijfelen tussen een Led wall en een video wall. In dit artikel bespreken we de voor -en nadelen van beide opties. Dan weet je zometeen wat de beste keus is voor jouw bedrijf.

De voordelen van een Led wall

Een led wall is bij uitstek geschikt voor buiten. Het kan goed tegen de verschillende weertypen en doorstaat zelfs hagel en regen. Daarnaast kan het ook goed tegen bijvoorbeeld zonlicht. Ook in heel fel zonlicht blijft het scherm goed zichtbaar. Verder is het natuurlijk voor het oog ook heel mooi dat het een scherm zonder naden is. Ziet er toch net een stuk chiquer uit. Verder is het nemen van led ook een investering in de toekomst. Het is heel zuinig in energieverbruik en staat bekend om de lange levensduur. En als laatste en misschien wel belangrijkste optie is dat een led wall in bijna elk gewenst formaat gemaakt kan worden. Heb jij toevallig een bijzondere vorm waarin je iets wil laten zien? (bijvoorbeeld je logo). Geen enkel probleem!

Maar toch liever een video wall?

Als je andere doelstellingen hebt met hetgeen je wilt laten zien kan het verstandig zijn te kiezen voor een videowall. Deze bestaat namelijk uit meerdere schermen. Je kan dan natuurlijk zeggen dat het lelijk is dat er naden tussen het beeld zitten, maar dan trek je voorbarige conclusies. Het is namelijk een perfecte optie om op meerdere schermen verschillende soorten informatie te laten zien. Of wat dacht je van een aantal schermen met actuele informatie. Zo ben je altijd op de hoogte van bijvoorbeeld het laatste nieuws op de beurs of het weerbericht. Wil je graag andere dingen laten zien? Dat kan ook natuurlijk. Flexibiliteit is het grootste voordeel van een video wall!

Tot slot

Afhankelijk hetgeen je wilt laten zien, maak je dus een keuze tussen een van de twee opties. Heb je meer een marketing doelstelling en wil je mensen op een imponerende manier visueel prikkelen? Dan is de led wall waarschijnlijk de beste optie. Wil je veel informatie in een oogopslag kunnen presenteren? Dan moet je meer gaan denken aan een video wall. Het is dus niet zo dat de ene optie beter is dan de andere. Bedenk wat je wilt laten zien en aan wie!

(Visited 457 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *