technologische ontwikkelingen

Ontwikkelingen in de technologie; wat staat ons de komende jaren te wachten?

De ontwikkelingen binnen de technologie gaan razendsnel. De komende jaren staat ons dus nog zeker wat te wachten op het gebied van technologische ontwikkelingen die ons leven ingrijpend kunnen veranderen. In dit artikel benoemen we de belangrijkste ontwikkelingen in de technologie.

Artificial Intelligence (AI)

Artificial Intelligence, ook wel AI genoemd, kun je naar het Nederlands vertalen als kunstmatige intelligentie. Dat klinkt misschien als science fiction, maar we zien het al steeds meer terugkomen in ons dagelijks leven. Zo is Google al langere tijd bezig om Artificial Intelligence in te zetten voor mensen die hun diensten gebruiken. Of dat nu via computer, laptop, tablet of smartphone is. Artificial Intelligence wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het spraak gestuurd zoeken in Google. Uiteindelijk kan dit zo ver worden doorontwikkeld dat je jouw smartphone zelf kunt laten bellen naar de kapper om een afspraak te maken. Sterker nog: dit heeft Google al voor elkaar gekregen.

Intelligente apps

Voorgenoemde Artificial Intelligence zullen we steeds vaker gaan terugzien in apps. Voor bedrijven betekent dit dat zij zullen moeten kijken wat intelligente software systemen voor hen kunnen betekenen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een ‘Virtual Customer Assistent’ die het relatiebeheer en de klantenservice van je bedrijf volledig automatisch kan beheren.

Augmented en Virtual Reality

We zien Virtual Reality al steeds vaker terugkomen in het dagelijks leven. Maar voor de toekomst is de verwachting dat we vooral mixed reality gaan terugzien in ons leven. Mixed reality houdt in dat de gebruiker in interactie is met zowel digitale als fysieke elementen en dus ‘aanwezig’ blijft in de fysieke wereld, in tegenstelling tot Virtual Reality.Blockchain

Blockchain is al veelvuldig in het nieuws geweest. Maar ingewikkeld is het wel. Als je het heel simpel uitlegt: blockchain is een aaneenschakeling van data-elementen. Wat zo’n systeem interessant maakt voor bedrijven is dat zij op een veilige manier commerciële uitwisselingen kunnen doen. Belangrijke aantekening is dat deze techniek nog lang niet perfect en nog volop in ontwikkeling is.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele technologische die ons nog te wachten staan. Wel zijn bovenstaande ontwikkelingen de grootste en belangrijkste ontwikkelingen die we langzaam maar zeker nu al tegenkomen in ons dagelijkse leven en ons leven ingrijpend zullen veranderen. Kijk maar eens hoe snel het is gegaan met particulieren en bedrijven die het werken in de cloud hebben omarmt.

(Visited 1.283 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *