onderwatercamera's techbird

Een onderwatercamera voor op vakantie; bekijk hier de opties!

De zomer is begonnen, je vakantie is geboekt en je kan maar niet vroeg genoeg beginnen met het uitzoeken van je vakantiebenodigdheden. Natuurlijk is een goede camera hierbij van groot belang. Wil je dit jaar ook onderwaterfoto’s maken maar heb je nog geen onderwatercamera? Dan is het zeker de moeite waard om erachter te komen welke apparatuur je nodig hebt. Wij geven je een overzicht van alle opties als het gaat om onderwatercamera’s.

Leuk voor een keer of voor het serieuze werk?

Voordat je de eerste onderwatercamera aanschaft die tegenkomt, is het belangrijk om na te gaan of je serieus aan de slag wilt gaan met onderwaterfotografie of juist niet. Lijkt het je leuk voor één keer? Dan kun je best een onderwater wegwerpcamera kopen. Wil je kwalitatieve onderwaterfoto’s? Dan kun je beter kijken naar een goede action camera of een digitale onderwatercamera. Hieronder geven we een aantal opties en bespreken we de voor- en nadelen van de verschillende typen onderwatercamera’s.

Wat voor type onderwatercamera heb jij nodig?

1. Onderwater wegwerpcamera

Wanneer je niet wilt investeren in een digitale onderwatercamera, maar toch leuke momenten onder water wilt vastleggen, dan is een onderwater wegwerpcamera dé geschikte oplossing. Daarnaast is het een goede test om voor de eerste keer aan de slag te gaan met onderwaterfotografie.

Voordelen onderwater wegwerpcamera

 • Relatief goedkoop; een onderwater wegwerpcamera schaf je al aan voor slechts €13,99.
 • Eenvoudige bediening; de camera beschikt maar over een paar knoppen.

Nadelen onderwater wegwerpcamera

 • Beperkt aantal foto’s; wegwerpcamera’s maken gebruik van het ouderwetse fotorolletje waardoor je meestal maximaal 27 foto’s kunt maken.
 • Mindere kwaliteit; de kwaliteit van de foto’s ligt een stuk lager dan die van een digitale camera. Daarnaast bevatten de wegwerpcamera’s vaak geen flitser en kun je niet inzoomen.
onderwater wegwerpcamera camera's
Bron: onderwaterwegwerpcamera.nl/

2. Digitale onderwatercamera

Vroeger kocht je een dure onderwaterbehuizing voor je camera, maar tegenwoordig kun je vanaf €100,00 al een redelijke digitale onderwatercamera aanschaffen. Ga je bijvoorbeeld duiken op vakantie en wil je mooie beelden vastleggen van de onderwaterwereld? Dan is een digitale onderwatercamera een goede optie voor jou. Let wel op: Deze camera’s zijn niet te vergelijken met een simpele wegwerpcamera. Je moet je wel verdiepen in de werking van de camera.

Voordelen digitale onderwatercamera

 • Scherm; de digitale onderwatercamera werkt net als een normale digitale camera en bevat een scherm zodat je de foto’s direct kunt zien en eventueel wissen. Daarnaast is het scherm handig om bepaalde instellingen aan te passen.
 • Zoomen; afhankelijk van de camera specificaties kun je tot een bepaald aantal keer in
 • Kwaliteit; digitale foto’s zijn al heel snel veel duidelijker dan de foto’s van onderwater wegwerpcamera’s. Wil je foto’s op meer dan 10 meter diepte maken? Dan raden we aan om een externe flitser aan te schaffen. De ingebouwde flitser is meestal niet gebouwd voor deze dieptes.
 • Geheugen; digitale camera’s maken veelal gebruik van een SD-kaart als opslaggeheugen. Gaat de camera kapot? Dan heb je altijd nog de foto’s op je geheugenkaartje.

Nadelen digitale onderwatercamera

 • Prijs; een goede digitale onderwatercamera kost al snel €200,00-. Neem je hem mee op vakantie? Zorg dat je de camera altijd veilig opbergt.
 • Accuduur; afhankelijk van het gebruik en de omgeving wordt de batterijduur bepaald. Hoe meer je met de camera bezig bent, des te sneller de accu leegloopt. Heb je een echte outdoor vakantie gepland? Dan raden wij aan om een extra accu aan te schaffen.

 

onderwatercamera camera's
Bron: onderwatercamerakopen.com

3. Actioncamera

De action cam is een goede optie wanneer je een goede camera voor zowel onder als boven water wilt hebben. Het grote voordeel van een action cam, is dat er ontelbaar veel accessoires voor zijn. Zo ook voor wanneer je onder water gaat filmen. Natuurlijk hebben action cams de waterdichte behuizing, maar zijn er ook veel accessoires gemaakt zodat de action cam blijft drijven.

Voordelen action cam

 • Wifi; action cams hebben meestal een wifi-functie waardoor de beelden gestreamd kunnen worden naar je smartphone!
 • Formaat; de action cams zijn relatief kleine camera’s en kunnen eenvoudig mee in je tas of koffer.
 • Veel accessoires; vooral voor de GoPro action cams zijn er ontelbaar veel accessoires beschikbaar.
 • Robuust; zoals de naam al doet vermoeden is dit type camera gemaakt voor actie. Hij kan dus zeker tegen een stootje.

Nadelen action cam

 • Geen flitser; de meeste action cams beschikken niet over een flitser.
 • Geluidskwaliteit; wanneer de action cam in zijn waterdichte behuizing zit, kan je microfoon niet meer vrij luisteren en klinkt het opgenomen geluid veel doffer.

action cam camera's

 

Hopelijk hebben we je een duidelijker beeld gegeven over de verschillende soorten onderwatercamera’s. Heb jij al een onderwatercamera? Laat ons je ervaringen weten via de reacties!

 

(Visited 648 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *