5 Gave gadgets voor je volgende roadtrip

Ik ga op reis en neem mee?! Dat blijft altijd de vraag. En als jij er niet uit komt dan helpen wij je graag een handje. Daarom hebben vandaag de (volgens ons) 5 gaafste roadtrip gadgets op een rij gezet die jouw reis een stuk aangenamer, veiliger, leuker en makkelijker gaan maken.

Dashcam

Je kent ze van de crash compilaties uit Rusland waarbij je een uur lang kan gaan zitten staren naar de meest bizarre crashes. Deze crashes worden over het algemeen gefilmd met een dashcam. Dashcams zijn kleine camera’s die je plaatst op je dashboard. Wanneer er ongelukken gebeuren heb je het allemaal op film staan.

In sommige landen is dit handig omdat er sprake is van een corrupte politie. Wanneer er dan een ongeluk gebeurt vult de politie het rapport in aan de hand van de betrokkene die het meest betaald. Oftewel, wie het hoogste omkoopbedrag op tafel legt. Als je pech hebt, was het ongeluk niet jouw schuld én mag je volgens de verzekering ook nog eens voor de kosten opdraaien omdat uit het politie rapport blijkt dat jij wel de schuldige bent. Met de beelden van een dashcam kan je dan aantonen dat het niet jouw schuld was.

epine dashcam
Bron foto: Epine Dashcam

Naast deze negatieve motivatie voor de dashcam kan het natuurlijk ook gewoon heel leuk om je reis te filmen! Er gebeuren onderweg genoeg noemenswaardige dingen die je altijd gelijk om beeld heb staan. Sommige dashcams filmen zelfs ook wat er in de auto zelf gebeurt. Ideaal om je raodtrip digitaal vast te leggen.

Opladers

Sommige auto’s hebben helaas nog geen usb aansluiting op hun auto. Zeker auto’s die al een aantal jaar mee gaan. Nu is dit geen probleem bij korte routes. Maar als je wat langer in de auto zit, en je mobiel intensief gebruikt voor muziek of iets dergelijks, dan is het fijn als je hem onderweg kan opladen. Deze 12v stekkers passen in je sigarettenaansluiting en heb je dus altijd dicht bij de hand. De stekkers beschikken vaak over 1 of 2 USB aansluitingen waardoor je elke mobiel met een kabeltje aan kan sluiten. Misschien niet de meest originele gadget, maar wij denken wel dat hij onmisbaar is tijdens een roadtrip.

Bron foto: http://www.epine-dashcam.nl/dashcam-accessoires/opladers/iwalk-car-charger-dual-zwart/
Bron foto: Epine Dashcam

Handpresso

Je raadt het misschien al, met een Handpresso kan je snel espresso’s maken in de auto. En als je vroeg op pad gaat, maar geen zin hebt om te stoppen voor een koffie bij een tankstation, dan is dit een uitkomst! Als je alleen bent dan is het wel handig om even te stoppen langs de weg om je koffie te bereiden. Maar al ben je met meerdere mensen dan is een espresso makkelijk, al rijdend, klaar te maken door je bijrijders. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat in de 12v aansluiting te stoppen en vervolgens wat water in het apparaat toe te voegen doormiddel van een flesje water of iets dergelijks. Vervolgens druk je op een knop en houd je het apparaat boven je kopje of bekertje en is je espresso klaar om te drinken. Meer weten? Bekijk de volgende video:

Zonnepaneel

Je zal misschien denken: “waar heb ik in hemelsnaam een zonnepaneel voor nodig tijdens een roadtrip?” Twee redenen: om je apparaten op te laten, en eventueel je auto zelf. Wanneer al je 12v stekkers vol zitten, bijvoorbeeld voor je navigatie, dan wil je alsnog je mobiel op kunnen laden. Dan hang je hem aan dit draagbare zonnepaneel. Het is een klein zonnepaneel dat je makkelijk kwijt kan op het dashbord. Er zitten ook een 12v aansluiting bij voor het zonnepaneel. Nouja, eigenlijk niet voor je zonnepaneel, maar voor je auto zelf. Mocht je accu leeg zijn, en rijd je niet samen met anderen die hun startkabels bij zich hebben dan kan je met dit zonnepaneel je accu weer opladen via je 12v stekker! Zo ben je niet afhankelijk van de behulpzaamheid van de lokale weggebruikers of de ANWB.

https://www.chinavasion.com/china/wholesale/Car_Accessories/Car_Accessories/CVBS-S55/
Bron foto: Chinavasion

Breeze

Dan zijn we aangekomen bij misschien wel de gaafste gadget voor tijdens je roadtrip: de Breeze. Je roadtrip is ongetwijfeld een feestje waar volop van genoten wordt. Dit betekend dat er af en toe ook wel eens een drankje gedronken wordt. Met de Breeze kan je heel handig je eigen alcohol percentage meten. Zo weet je precies wie er nog wel mag rijden en wie niet. Mogen jullie allemaal niet rijden? Dan geeft deze blaastest verschillende taxi bedrijven en dichtstbijzijnde hotels weer op je mobiel. Super handig dus wanneer iedereen teveel op heeft. Daarbij komt dat dit een stuk leuker is dan een normale blaastest die bijvoorbeeld verplicht is in Frankrijk! Hij is zo klein dat hij makkelijk aan je sleutelhanger past en hij staat dus in contact met je mobiel waardoor hij veel meer handige informatie geeft!

Bekijk hier een video over deze te gekke persoonlijke blaastest:

Breeze Video from Breathometer on Vimeo.

(Visited 273 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *