videobellen met whatsapp

WhatsApp videobellen met acht personen tegelijk!

Videobellen op WhatsApp is een functie die tijdens deze pandemie enorm veel wordt gebruikt. Achter de schermen is WhatsApp druk bezig geweest met de ontwikkelingen, waardoor het bedrijf 28 april een nieuwe update heeft gelanceerd. Gebruikers kunnen nu met maximaal acht mensen tegelijk video- of voice-groepsgesprekken voeren.

Een video groepsgesprek met WhatsApp; hoe werkt het?

Tijdens deze zware periode is het moeilijk om persoonlijk contact te houden met vrienden, familie en kennissen. Met de nieuwste update van WhatsApp kom je in ieder geval een stuk dichterbij. Zo is het mogelijk om met maximaal acht personen een WhatsApp videocall te starten. Door het verhogen van de capaciteit is het nu veel eenvoudiger om bijvoorbeeld met je familie uit Friesland te video- of voice-bellen. Maar hoe start je zo’n videocall nou eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk om de laatste update van WhatsApp uit te voeren. Voor gebruikers van een iOS-apparaat is het nu al mogelijk om de update te downloaden. Ben jij een Androidgebruiker? Download de update dan handmatige via de website van WhatsApp.

Als de update is uitgevoerd, kun je aan de slag. Ga naar de WhatsApp chat met wie je de videocall wilt starten. Druk op het video icoontje rechts bovenin (zie foto 1) om het videobellen te starten. Als diegene die je videobelt opneemt, kun je rechtsboven nieuwe deelnemers toevoegen (zie foto 2). Zoals eerder aangegeven is het mogelijk om tot maximaal acht deelnemers toe te voegen aan je video- of voice-gesprek.

Videocall whatsapp
Foto 1: Starten WhatsApp Video- of voicegesprek

 

 

 

 

toevoegen van mensen videocall
Foto 2: Toevoegen van deelnemers aan WhatsApp videocall

Hoeveel data verbruik je met WhatsApp videobellen?

Wanneer jij gezellig met je vrienden vanuit huis (op de WiFi) aan het videobellen bent, zal dit je geen extra data verbruiken. Als je bijvoorbeeld buiten bent en je start een WhatsApp videocall, dan maak je gebruik van het internet door middel van 3G of 4G. Hiermee wordt het data verbruik van je abonnement wel aangetast. Wil je weten wat WhatsApp videobellen met je databundel doet? Lees dan deze eerder geschreven blog over data verbruiken en kosten van WhatsApp bellen

Wil je vaker blogs over technologische onderwerpen lezen? Zorg dan je de website van Techbird in de gaten blijft houden voor de leukste techblogs!

(Visited 338 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *