GoPro waarop letten techbird.nl camera's
Reuters/Emmanuel Foudrot

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een GoPro?

GoPro is één van de meest bekende actioncam-merken die momenteel bestaan. Het is zelfs zo bekend dat elke actioncam vaak al GoPro wordt genoemd. Veel mensen denken al snel: waarom verkies je GoPro boven andere merken? GoPro kennen we vooral als een ‘sportcamera’ en is tegenwoordig ook erg populair onder vakantiegangers die niet eens zo veel ‘action’ beleven tijdens hun vakantie. Het gemak van een GoPro camera is één ding, maar de ontelbare accessoires die voor GoPro worden gemaakt, zorgen ervoor dat het merk zich onderscheidt van de rest. Met de accessoires enmounts kun de kleine camera overal op bevestigen! Wil jij een GoPro kopen maar weet je niet welke je moet kiezen? Lees verder!

Waar ga je de GoPro voor gebruiken?

Als eerst is het handig om te bedenken waar jij de GoPro camera voor wilt gebruiken. Ga je hem gebruiken om sport of buitenactiviteiten te filmen? In wat voor omgeving ga je filmen? Wil je onderwater filmen? Enzovoorts. We hebben goed en minder goed nieuws voor je. Het goede nieuws is dat alle GoPro camera uit de nieuwste serie – HERO5 Black, HERO5 Session en HERO Session – allemaal 3 tot 10 meter waterdicht zijn! Het minder goede nieuws is dat ze alle drie niet uit zichzelf drijven. Aangezien de GoPro een klein apparaatje is, kun je hem zo verliezen in bijvoorbeeld het water. Uiteraard zijn hier genoeg oplossingen voor zoals de GoPro Floaty en de GOXtreme Floating Grip. Wil je op de fiets filmen? Ga dan op zoek naar de juiste accessoires om de camera op je fiets te bevestigen. Wellicht wil je de camera liever op je fietshelm bevestigen? Het is allemaal mogelijk dankzij de honderden accessoires die GoPro biedt. Afhankelijk van het type ruimte waarin jij filmt, en of jij je handen vrij wil/moet hebben, zijn er verschillende mogelijkheden. Denk van tevoren dus goed na over de soort omgeving waarin je de GoPro wilt gebruiken.

Aan welke eisen voldoen de nieuwe GoPro’s?

Nog meer goed nieuws! Naast dat alle nieuwste GoPro modellen waterdicht zijn, hebben ze allemaal wifi, bluetooth, een simpele bediening en wind geluidsreductie. Helaas is er maar één model dat ook een scherm heeft waar je de foto’s en video’s direct op kunt bekijken. En natuurlijk geldt voor de GoPro camera: hoe meer opties, hoe hoger de kosten.

Welke opties heb je?

In totaal heb je drie opties: de GoPro HERO Session (€229,99), de HERO5 Session (€359,99) en de HERO5 Black (€469,99).

  • De HERO Session is de eenvoudige variant en bevat de opties die in de vorige alinea zijn genoemd. Daarnaast bevat het een 8 megapixel camera en heeft een ‘burst’ optie om tot 10 foto’s per seconde te maken!
  • De HERO5 Session heeft naast bovengenoemde functies een 10 megapixel camera en is in de ‘burst’ modus in staat om 30 foto’s per seconde vast te leggen. Ook is het bij dit model mogelijk om de camera via voicecontrol te bedienen, bevat de camera een videostabilisatie optie en heb je de optie om je opgenomen video’s automatisch naar de cloud te uploaden.
  • De HERO5 Black is het meest uitgebreide model en heeft een lens van 12 megapixels. De HERO5 heeft ten opzichte van de andere twee modellen een scherm waar je de filmpjes en foto’s direct op kunt bekijken. Naast bovengenoemde opties legt dit model ook de locaties vast van de plekken waar jij filmt!
gopro hero session camera's
gopro.comOver de accessoires hoef jij je geen zorgen te maken. Voor alle modellen heeft GoPro tal van accessoires ontwikkeld!

Voor welke GoPro kies jij? Laat het ons weten in een reactie!

(Visited 808 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *