rfid bibliotheken

Online of Offline: Kom meer te weten over bibliotheken

Tegenwoordig zijn we zo gefocust op technologie. Hierdoor zijn we ouderwetse bibliotheken een beetje uit het oog verloren. Je bent vast wel bekend met een bibliotheek. Maar wist je dat zelfs bibliotheken veel gebruik maken van technologieën? Maar wat komt er nu allemaal kijken bij een bibliotheek? Hieronder kom je daar meer over te weten! 

Wat doe je in een bibliotheek

Op meerdere plaatsen kun je dus in een bibliotheek terecht. De ene bibliotheek is dan ook groter dan de ander. Bij iedere bibliotheek heb je boeken die je mag lezen. Daarnaast heb je meerdere tafels staan waar je aan kunt werken. Niet alleen het lezen van boeken en werken aan tafels is mogelijk, want je kunt in een bibliotheek ook mensen ontmoeten. Hierbij kun je ook samen aan verschillende opdrachten gaan zitten. Door middel van de boeken kom je veel te weten over de verschillende informatie die in de boeken te vinden is. Er komen dus veel verschillende aspecten kijken bij een bibliotheek. Zo ook het kennismaken met kunst en cultuur. 

Ben je bekend met de positieve effecten van een bibliotheek?

Je ervaart meerdere positieve effecten wanneer je gebruik maakt van de bibliotheek. Ten eerste vind je daar veel boeken. Deze boeken kun je met gemak lezen. Op het moment dat je bijvoorbeeld moeite hebt met lezen of taal, kun je je niveau makkelijk opschalen. Hier heb je namelijk boeken op verschillende niveaus, waardoor je kunt groeien in je taal en leesvaardigheid. Dit is dus een positief effect op je cognitieve ontwikkeling. Daarnaast is het erg goed voor de sociale ontwikkeling. Je leert namelijk veel mensen kennen in de bibliotheek. Hier houd je een praatje mee en bespreek je dingen. 

Is de bibliotheek gratis of niet?

Je hebt bij de bibliotheek altijd toegang. Hierdoor kun je ervoor kiezen om daar te gaan werken of om verschillende boeken te lezen. Op het moment dat je graag boeken mee naar huis zou willen nemen, moet je hier wel voor betalen. Vaak sluit je dan een abonnement af, waardoor je duidelijke afspraken kunt maken. Op 1 juli 2022 gaat er een nieuwe regel in die inhoudt dat je onder de 18 jaar gratis lid mag worden bij de bibliotheek. Dit geldt voor bibliotheken die door heel Nederland zitten. 

Een bibliotheek die gebruik maakt van RFID

Wat is een RFID bibliotheek? Er zijn steeds meer bibliotheken die gebruik maken van RFID. Dit is een bepaald systeem. Hierdoor kunnen bibliotheken met gemak zien welke boeken er in de bibliotheek aanwezig zijn. Wanneer een boek kwijt is, kunnen ze deze met het systeem erg makkelijk terug vinden. Daarnaast maakt RFID het lenen van boeken en andere middelen ook een stuk makkelijker. Wanneer mensen bijvoorbeeld een boek willen lenen, kunnen ze dit bij een zelf service doen. Hierdoor heeft het personeel tijd voor andere taken. 

Wel vallen ze nog over de privacy. Er staan namelijk poortjes die automatisch kunnen scannen. Op het moment dat consumenten langslopen, worden ze gescand. Hierdoor kunnen de poortjes zien of ze boeken bij hebben.  

(Visited 43 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *