Een vrouw met een VR bril op

Beste VR headsets in 2021

In de jaren negentig was het dan eindelijk zover: de toekomst is er, virtual reality is eindelijk beschikbaar voor consumenten. Helaas was het toen nog iets te vroeg maar in 2010 kwam de nieuwe generatie virtual reality headsets uit en nu is er meer keuze dan ooit tevoren! Zo heb je draadloze VR headsets zoals de Oculus Quest 2 die het opnemen tegen PC VR headsets zoals de HTC Vive en Valve Index.

Momenteel zijn er vier grote spelers op de VR markt: Oculus, welk recent de Oculus Quest 2 op de markt gebracht en er zijn al geruchten over een Oculus Quest 3; Playstation met zijn PS VR headset voor de PS4 en PS5 en de nieuw aangekondigde PSVR 2; HTC, het bedrijf dat bekend staat om de Vive en Vive Pro, VR headsets die toen ze uitkwamen golden als de crème de la crème en Valve, het bedrijf achter Steam, met de Valve Index.

Je kan niet lukraak een VR headset kopen zonder zorgen want niet elke VR headset is even goed als de ander en je kan niet elk spel spelen met ieder headset. Voor Half-Life: Alyx heb je bijvoorbeeld een VR headset nodig die je kan aansluiten op een game pc. Wil jij nu dus weten welke VR headset perfect is voor jou? Lees dan snel verder voor de allerbeste VR headsets van 2021.

VR headsets op een rijtje

In dit artikel kom je meer te weten over de volgende VR headsets zodat jij een weloverwogen keuze kan maken:

 • Oculus Quest 2
 • Playstation VR
 • Valve Index

De beste budget VR headset: Oculus Quest 2

Oculus Quest 2 VR bril

Wanneer je op zoek bent naar een VR headset die geen kabel nodig heeft en waarvoor je geen dure PC nodig hebt dan is de Oculus Quest 2 de beste (en enige) keuze. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk de headset waar je al kan stoppen met lezen. De Quest 2 is een grote verbetering ten opzichte van de eerste Quest headset. Een verbeterde ervaring door een groter RAM-geheugen, betere chip en een scherm met een 50% hogere resolutie.

Op de Quest 2 kan je games op tot wel 90hz spelen, iets dat heel belangrijk is voor de immersie. De headset zelf weegt ook minder dan eerst en beschikt over hand tracking. Met deze headset kan je voor een lage prijs losgaan op je favoriete VR spellen zonder al te veel gedoe, ideaal voor bijvoorbeeld Beat Saber op PC

Voordelen:

 • Gemakkelijk in gebruik;
 • Weegt niet veel;
 • Goedkoop;
 • Immersieve ervaring;

Nadelen:

 • Je moet je account linken aan Facebook.
 • Voor bepaalde spellen moet je de headset alsnog vastkoppelen aan een sterke PC.

Bestel Oculus Quest 2 bij Coolblue.nl

Beste VR headset voor console: Playstation VR

Playstation VR bril

Als je toegang wilt hebben tot VR op een console heb je eigenlijk niet veel keuze. Met de PSVR kan je gemakkelijk op je PS4 of PS5 VR spelen.

Je zou denken dat de Playstation VR niet veel te bieden heeft als je de kracht van de PS4 en een goede PC gaat vergelijken maar niets is minder waar. De Playstation VR headset is een goede headset die op een vrij hoge en stabiele refresh rate spellen kan spelen.

Eén van de grootste voordelen van de Playstation VR headset is het feit dat Sony achter de VR headset zit. Sony investeert veel geld in projecten om zo meer VR spellen exclusief te ontwikkelen voor de Playstation of andere VR spellen op de PS4 te krijgen. Een groot voordeel van de PSVR is dat er veel verschillende bundels beschikbaar zijn met een selectie must-play spellen en benodigde accessoires.

Voordat je een Playstation VR haalt zou ik er wel rekening mee houden dat Sony recent de Playstation VR2 heeft aangekondigd. Deze nieuwe headset zal beschikken over nieuwe controllers, veel meer kracht, verbeterde displays en meer. De Playstation VR2 staat momenteel gepland voor een release na 2021.

Voordelen:

 • Goedkoop;
 • Bijna net zo goed als pc-headsets;
 • Veel goede spellen.

Nadelen:

 • Niet alle bundels hebben de benodigde accessoires.
 • De bewegingscontroller is niet altijd accuraat.

Bestel Playstation VR bij Coolblue.nl

De beste PC VR headset: Valve Index

Valve PC VR bril

Het valt niet te betwijfelen dat dit de volgende generatie VR bril is waar mensen al tijden naar zaten te smachten. Het display heeft een scherpe resolutie en werkt zelfs goed met wat oudere grafische kaarten. Koppel dat met een groter gezichtsveld, hogere refresh rate en de comfortabele en functionele Valve controllers die zelfs de beweging van je vingers waar kan nemen.

Alhoewel deze headset de allerbeste op de markt is, is de ervaring niet geheel feilloos. Updaten kan ervoor zorgen dat je connectie problemen krijgt en elke keer dat je de headset opstart kan het dat er weer een nieuwe error is. Als je met deze problemen om kan gaan is dit de beste VR headset voor jou. De headset is duur en ook al heb je het geld er wel voor over zal het moeilijk zijn om een Valve Index te kunnen bemachtigen door lage voorraad.

Voordelen:

 • Beste controllers;
 • Scherp display;
 • Groot gezichtsveld.

Nadelen:

 • Hoge prijs;
 • Sterke grafische kaart nodig.

Games spelen wordt nog leuker met VR

Heeft deze uiteenzetting van VR headsets jou geholpen om te kiezen? Laat ons in de reacties weten welke VR headset jij het beste vindt! Weet je niet wat voor PC je nodig zou hebben voor een VR bril? Dan hebben wij al onderzoek voor jou gedaan, zo wordt het voor jou wat makkelijker. Lees ons artikel over geschikte PCs voor VR-brillen.

(Visited 237 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *