Stock photo wifi

De beste Wifi 6 Routers

Zoals je al hebt kunnen lezen in ons eerdere artikel over wifi 6 is wifi 6 de volgende stap in wifi. In dit artikel zul je een aantal wifi 6 routers vinden die jouw internet ervaring naar de nieuwe standaard zullen upgraden. Wil jij dus een wifi 6 router kopen? Bekijk dan al deze routers om weer helemaal up-to-date te zijn.

Natgear Nighthawk AX8

A wifi6 Router

Bestel Netgear Nighthwak AX8 bij Coolblue.nl

Prijs: €293,-

Netgear heeft een hele lijn aan wifi 6 ondersteunende Nighthawk routers, maar de AX8 is de perfecte keuze voor mensen die het beste van het beste willen maar niet per se een router voor op kantoor nodig hebben. Dit model belooft snelheden tot maximaal 6Gbps – ja, wifi 6 is echt zo’n grote verbetering – en is gemaakt voor grote huizen met veel apparaten die verbonden zijn met draadloos internet.

Binnenin de Netgear router zit een 1,8GHz processor die maximaal 8 OFDMA verbindingen en 16 wifi clients tegelijk beheert, terwijl het er ook nog eens voor zorgt dat er geen dode zones (gebieden in je huis zonder wifi) zijn.

Asus RT-AX88U

Wifi 6 router Asus

Bestel Asus RT-AX88U bij Coolblue.nl

Prijs: €309,-

Asus heeft een aantal verschillende wifi 6 routers, en eerlijk gezegd zijn ze allemaal indrukwekkend. Deze specifiek Asus Router heeft veel in gemeen met de Nighthawk AX8, ook dit model kan namelijk maximale snelheden bieden van 6GBps en heeft 8 LAN poorten. Deze dual-band router (een router met een 2.4GHz en 5GHz frequentie) werkt ook met AiMesh, het Asus wifi mesh systeem dat verschillende routers aan elkaar kan verbinden voor een betere en sterkere dekking wanneer dat nodig zou zijn.

Deze router ondersteunt OFDMA en MU-MIMO, en zorgt er voor dat directe connecties stabieler zijn en de data streaming beter werkt. Gamers aan de andere hand zullen waarschijnlijk de ‘Adaptive QoS’(Aangepaste Quality of Service) waarderen. De Adaptive QoS prioriteert games en zorgt daarmee er voor dat de snelheid niet plotseling omlaag gaat op het allerslechtste moment. Net zoals alle andere moderne Asus routers, zal ook het netwerk van deze router worden beveiligd met Ai Protection Pro, een beveiligingsfilter dat jouw data veilig bewaard.TP-Link Archer AX6000

Wifi 6 router

Bestel TP-Link Archer AX6000 bij Coolblue.nl

Prijs: €288,-

Nu dat Netgear en Asus beide high-end wifi 6 ax modellen aanbiedt, weet je dat TP-Link ook niet achter kan blijven. Deze TP-Link router ondersteunt ook maximale snelheden van 6Gbps, heeft 9 Gigabit LAN poorten, en ondersteunt OFDMa en MU-MIMO. Dit lijkt misschien identiek op de twee vorige routers, maar toch heeft TP-Link iets unieks te bieden.

De ‘band steering’ (het automatisch aansturen naar de optimale frequentieband) en ‘airtime fairness’ (Het evenredig verdelen van internet gebruikt door verschillende apparaten) software in de router zorgen er voor dat de frequentiebanden en het netwerk niet overbelast raken. Deze router komt ook met een USB-C 3.0 poort, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor het verzenden van bestanden of het opladen van jouw mobiele telefoon. Deze router ondersteunt zelfs Amazon Alexa’s stem commando’s.

Asus ROG Rapture GT-AX11000

Asus Wifi 6 router Rapture

Bestel Asus ROG Rapture GT-AX11000 bij Coolblue.nl

Prijs: €419,-

Nog een Asus Router, alleen is deze specifiek gefocused op het gaming segment. De Asus Rapture is een wifi 6 router gedesigned voor gamers die niet een bekabelde verbinding kunnen krijgen maar toch de hoogste kwaliteit draadloos internet willen hebben. Deze router zal spelsystemen en alle data die kan worden geïdentificeerd als game data prioriteren.

Ook voor gamers die een bekabelde verbinding willen is deze router gewoon goed, deze router heeft namelijk een LAN poort gedediceerd aan spelsystemen. AiMesh, Asus zijn mesh systeem, zal het mogelijk maken om te linken met verschillende Asus apparaten, terwijl AirProtection Pro jouw netwerk beveiligt. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om de prioriteiten van je netwerk aan te passen en heel simpel te port forwarden zodat je binnen enkele seconden een open NAT type kan hebben.D-Link DIR-X6060

Wifi 6 router D-Link

Prijs: Nog niet bekend

D-Link is hard aan het werk om één van de meest geavanceerde wifi 6 routers op de markt te brengen. Deze D-Link router, de DIR-X6060, heeft veel verschillende features. Deze dual-band router biedt snelheden van maximaal 6Gbps, en heeft de mogelijkheid om snelheden te ‘turbochargen’ met de nieuwste QAM technologie. Ook deze router ondersteunt OFDMA en MU-MIMO. Je kan instellen tussen welke tijden jij jouw router in slaapmodus wilt hebben, zodat je minder stroom verbruikt. Deze router ondersteunt Alexa en Google Assistant.

Ja, de DIR-X6060 zit vol met verschillende features en technologie maar er zit een addertje onder het gras, de releasedatum van deze router is namelijk nog onbekend.

Ruckus R730

Router voor op kantoor

Laat het smakeloze ontwerp van deze router je niet voor de gekhouden, want de Ruckus R730 is een waar beest. Deze kracthige router is speciaal gemaakt voor bedrijven en maakt gebruik van Ruimtelijke Multiplexing, een transmissietechniek dat onderdeel is van MIMO. De router heeft dan ook, net zoals alle vorige modellen, compatibiliteit met OFDMA en MU-MIMO, en kan meer dan 1000 verschillende connecties aan.

Deze router heeft ook de mogelijkheid om te worden gekoppeld aan een mesh netwerk om zo één groot netwerk te creëren door verschillende routers met elkaar te verbinden.

 

(Visited 727 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *