De nieuwe features van FIFA 19

Nieuwe features van FIFA 19

28 september is de populaire voetbalgame FIFA 19  verkrijgbaar in de winkels. De liefhebbers die hem hebben gereserveerd kunnen 25 september al beschikken over de nieuwe voetbalgame. Ook dit jaar zijn er weer een aantal veranderingen in het spel. De nieuwe features zetten we voor je op een rijtje.

Speelstijl

De belangrijkste verandering is Timed finishing. Bij elk schot op het doel kun je namelijk nog een keer drukken op de schotknop. Druk je  met de juiste timing dan is jouw schotkracht nog krachtiger maar wanneer je verkeerd timed dan is de kans groter dat je een waardeloos schot schiet. Tijdens het spelen heb je zelf de vrije keus om hier gebruik van te maken. Gamers die het spel al mochten uitproberen vonden het naar eigen zeggen nog knap lastig om dit onder de knie te krijgen. Het Active Touch System zorgt voor nog meer creativiteit tijdens het spelen. Meerde manieren in het aannemen van de bal, verbeterde beweeglijkheid en strakkere controle tijdens het schieten. Nu is het mogelijk om verdedigers de verkeerde richting op te sturen met gebruik van een schijnaanname. De laatste grote verandering in de speelstijl is de 50/50 battles, hierbij bepaalt de gebruikersreactie en de speler eigenschap wie er op het veld de vrije bal verovert.

Champions League

Het was een tijdje afwezig maar nu heeft FIFA weer de licentie op de Champions League. Het is dan ook geen verrassing dat het grote toernooi speelbaar is in FIFA 19. De Champions League zal in verschillende game modus beschikbaar zijn. Ook in The Journey speelt de Champions league een grote rol. De verhaallijn gaat verder met Alex die vanuit Amerika terugkeert naar Europa en gaat spelen bij Real Madrid. De strijd om de cup speelt hier een grote rol. Naast de Champions League is ook de Europa League en de Super Cup beschikbaar in de game.

Betere controle teamtechnieken

FIFA 19 biedt met dynamische tactieken de mogelijkheid om verschillende wedstrijdplannen te maken. Je kunt tijdens het spelen gemakkelijk wisselen tussen de wedstrijdplannen via het navigatiepad op je console. Ook kun je instellen dat jouw tactiek automatisch wordt aangepast bij een gebeurtenis in de wedstrijd. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je aanvallender gaat spelen wanneer je 1-0 achterstaat.

Fut: FIFA ultimate team

Ook in FIFA 19 is de populaire gamemodus weer beschikbaar. Spelers kunnen hun eigen team samenstellen en online wedstrijden spelen. In FIFA 18 werden de FUT Icons geïntroduceerd en in de nieuwe voetbalgame zullen ze ook beschikbaar zijn met nieuwe namen zoals Johan Cruijff. Daarnaast is er een compleet nieuwe modus in Fut waarbij je kwalificatieduels moet spelen en aan de hand van deze resultaten wordt je Skill Rating bepaald en in een divisie geplaatst. Division Rivals is de naam van de nieuwe modus.

Nieuwe wedstrijdtypes in FIFA 19

Naast de bekende aftrap zijn er 5 nieuwe speltypen toegevoegd. De nieuwe speltypes geven een nieuwe beleving bij het spelen. House of Rules is wellicht de leukste van allemaal. Bij dit speltype speel je een wedstrijd met afwijkende regels. In het speltype House Of Rules zijn er verschillende modus te spelen:

  • Survival: na elk doelpunt verliest het scorende team een van zijn spelers.
  • No Rules: deze modus maakt het mogelijk om slidings te zetten zonder er geel of rood voor te krijgen en vooraan blijven hangen zonder buitenspel te zitten. Er zijn namelijk geen regels met deze speltype.
  • Longe range: bij Longe range tellen alle doelpunten die buiten het zestienmetergebied is gescoord dubbel.
  • Headers & Volleys: bij deze modus tellen alleen de doelpunten die je maakt met je hoofd of via een volley. Ook vrije trappen en penalty’s tellen.

Naast House of Rules zijn ook deze speltypes nieuw; de Champions League, Bekerfinales, Beste uit…, en Thuis en uit.

Anders dan de vorige twee edities zijn de ratings tussen de twee grootste voetballers van dit moment beide 94. In FIFA 17 & 18 had Ronaldo een hogere rating ten opzichte van Messi maar in FIFA 19 zijn ze gelijk. Op de EA website kun je de top 100 beste spelers in FIFA 19 zien. Helaas is er nog niks bekend over een Virtual Reality modus in FIFA dus daar zouden we nog even op moeten wachten.

Dit waren de belangrijkste features op een rijtje. Wat vind jij van de nieuwe FIFA game? Laat het hieronder weten in een reactie!

(Visited 272 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *