Smartkoelkast aanschaffen

3 redenen waarom je een smartkoelkast zou moeten aanschaffen

Het internet of things is een steeds meer opkomende ontwikkeling. Internet of things zijn apparaten waarmee je met het internet verbonden kan worden. Niet alleen telefoons en horloges zijn tegenwoordig ‘smart’, maar tegenwoordig heb je ook koelkasten, magnetrons en wasmachines die sensoren bevatten én waarmee je verbonden kan worden. In dit artikel bespreken we de slimme koelkasten en wat je ermee kan en wat het voordeel hiervan is.

1. Gemakkelijk inzicht in je voorraad beheer

In tegenstelling tot de ‘normale’ koelkasten kun je met een slimme koelkast overzicht houden in wat er in de koelkast zit, ook wanneer je niet thuis bent. Ideaal voor als je in de supermarkt staat en je boodschappenlijstje vergeten bent. De koelkast is te verbinden via een app met je smartphone, waardoor je via de camera’s die binnen in zit gemakkelijk je inhoud kunt zien. Ook zeer handig om zo je huisgenoot in de gaten te houden dat die jouw eten niet opeet terwijl jij van huis weg bent. Daarnaast kun je via het touchscreen scherm direct jouw boodschappenlijstje invullen en versturen naar een supermarkt die het thuis bij je komt bezorgen.

2. Veel handige ondersteuningen die een normale koelkast niet heeft

De smartkoelkast bevat een aantal handige ondersteuningen die je het leven een stuk makkelijker maakt. Zetten hier de belangrijkste op een rijtje.

Recepten maker

Weet je een keer niet wat je moet koken? De slimme koelkast maakt voor jou recepten aan de hand van wat er in de koelkast ligt. Wil je zelf een recept proberen? Dan geeft de koelkast aan wat je al hebt liggen en wat je nog moet halen.

Geursensoren

Ook houd die de houdbaarheid van je voedsel bij. Aan de hand van geursensoren ruikt de slimme koelkast of het eten nog vers is. Dus geen beschimmelde kaas meer die achterin de koelkast verstopt zit.

Vershoudzone

Voorkom dat je groente en fruit snel uitdroogt of rimpelt door ze in de vershoud lades te leggen van de slimme koelkast. Er zijn  twee vershoudlades: een waarmee je de temperatuur lager kunt instellen en een lade waarmee je de luchtvochtbaarheid kan instellen. Hiermee gaat je groente en fruit tot  twee keer langer mee.

Tablet in de smartkoelkast

De slimme koelkast van Samsung bevat een touchscreen scherm in de deur. Het touchscreen scherm is eigenlijk een soort tablet die in de koelkastdeur is gebouwd. Hiermee kan je tv verbonden worden met het touchscreen scherm, zo hoef je niks te missen als je eten moet gaan koken. Ook de radio of spotify kun je opzetten via het scherm. Daarnaast heeft het touchscreen scherm nog veel meer mogelijkheden zoals het bekijken van het nieuws, verkeer en eigenlijk bijna alles wat je met een tablet ook zou kunnen.

3. Het is energie besparend

Door de deur-in-deur functie bespaart een smartkoelkast veel energie. De meeste smartkoelkasten bevatten een minibar in de koelkast. Bij het pakken van bijvoorbeeld een blikje frisdrank verliest de koelkast niet zoveel kou  als wanneer de grote koelkast deur wordt geopend. De smartkoelkast van LG heeft een extra handige functie om energie te besparen. Met de instaview van LG wordt je koelkastdeur transparant wanneer je op de deur klopt, hiermee hoef je de deur niet  te openen  om je voorraad te checken.

Houd er rekening mee dat niet elke smartkoelkast alle bovenstaande functies bevat om teleurstelling te voorkomen. Heb jij al een smartkoelkast in bezit? Deel je ervaring in de reactie hieronder.

(Visited 308 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

  1. Ik ben op zich wel voorstander van deze slimme technieken. Allen de prijs houdt me op dit moment nog tegen. Met een paar jaar weet ik zeker dat ik er eentje heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *