Op welke 3 belangrijke factoren moet je letten bij een VPN service

Een snelle VPN kiezen

Een snelle VPN service kiezen doe je in principe door goed te kijken naar drie belangrijke factoren. Op de eerste plaats check je de downloadsnelheid die wordt gegarandeerd door een VPN aanbieder. Daarnaast kijk je ook direct naar de snelheid van uploaden en tot slot controleer je de ping. Deze gegevens worden door alle ervaren VPN providers goed weergegeven, waardoor je de diverse mogelijkheden met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je eenvoudig een snelle VPN service kiezen die goed aansluit bij jouw behoeften. Wij stellen een aantal van de snelste VPN services aan je voor. 

 

De snelle VPN service van CyberGhost

CyberGhost mag zich rekenen tot de snelle VPN services in Nederland. Deze provider beschikt over veel verschillende servers, op internationaal niveau, en het komt eigenlijk niet voor dat een server overbelast raakt. Hierdoor kun je altijd rekenen op een goede snelheid. Wanneer we kijken naar de resultaten van een server in de Nederlandse hoofdstad, dan zien we dat er een downloadsnelheid wordt behaald van 131,4 Mbps en een uploadsnelheid van 32,2 Mbps. Voor de ping komen we uit op 5 ms. Deze snelheden zijn uitstekend en zorgen ervoor dat je tijdens het alledaags gebruik nauwelijks verschil merkt in de snelheid van de verbinding. 

 

De snelle verbinding van ExpressVPN

ExpressVPN laat in de bedrijfsnaam eigenlijk al zien dat je mag rekenen op een hoge snelheid, maar dit hoeft in de praktijk natuurlijk helemaal niet waar te zijn. Alles valt of staat met de proef op de som. Deze provider heeft veel servers en het aantal connecties per server wordt goed binnen de perken gehouden, waardoor er een goede snelheid gegarandeerd kan worden. De ping is, met 5 ms, gelijk aan die van CyberGhost. Daarnaast is de downloadsnelheid 125,6 Mbps en je kunt rekenen op een uploadsnelheid van 35,6 Mbps. 

 

Een snelle VPN service van NordVPN

NordVPN mag zich marktleider noemen in de wereld van VPN services en deze status heeft deze aanbieder natuurlijk niet zomaar bereikt. De VPN provider garandeert niet alleen goede snelheden, maar staat vooral ook bekend om de goede zorg voor privacy en de optimale betrouwbaarheid van de VPN verbinding. Met NordVPN kies je voor een ping van 6 ms, een downloadsnelheid van 132,3 Mbps en een uploadsnelheid van 38,9 Mbps. Dit is een uitstekende snelheid die zeker goed genoeg is om bijvoorbeeld video’s te bekijken.

 

Surfshark mag zich ook tot de snelste services rekenen

Surfshark is een VPN provider die nog relatief nieuw is. Deze provider bestaat sinds 2018 en heeft daarmee een aantal jaren minder ervaring dan de andere grote spelers op de markt. Toch betekent dit zeker niet dat je dit merkt aan de kwaliteit of aan een lagere snelheid. Integendeel. Surfshark mag zich nu al rekenen tot de snelste VPN services, met een ping van 6 ms, een downloadsnelheid van 196,1 Mbps en een uploadsnelheid van 35,4 Mbps. 

 

Een snelle VPN service is belangrijk

Het is natuurlijk belangrijk om te kunnen rekenen op een snelle VPN service. Toch is dit niet de enige belangrijke factor bij het kiezen van een VPN provider. Een snelle VPN is niet direct de beste VPN. Let onder meer ook op de tarieven, op de algemene voorwaarden, op de protocollen en de algemene (technische) veiligheid.

Beoordeel dit artikel:
(Visited 68 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *