Duurzame koptelefoon Dotts M

De Dotts M: een duurzame en 3D-geprinte koptelefoon

Afgelopen week hebben wij bij de redactie van Techbird de Dotts M headphone mogen testen. Het speciale aan deze koptelefoon is dat deze gemaakt is met een 3D printer. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is 100% recyclebaar en 0% materiaal verspilling. Dit past ook bij de visie van het team van Dotts, ze willen namelijk innoveren op een duurzame manier. Daarnaast focust het bedrijf zich ook goed op de trend individualisme. Doordat de koptelefoon gemaakt wordt met een 3D printer is het mogelijk om de koptelefoon geheel naar eigen smaak samen te stellen. Waardoor de koptelefoon geheel past bij je eigen style.

Eerste indruk

We kregen de Dotts M in een mooie kartonnen verpakking die overigens ook gemaakt is van recycle materiaal. In de doos zit een beschermhoes waar de koptelefoon in zit, je krijgt dus bij het bestellen van de Dotss M ook gelijk een beschermhoes erbij. In de beschermhoes zit de koptelefoon en heb je een vakje waar je gemakkelijk je kabels kwijt kunt. De koptelefoon ziet er stijlvol uit, alleen is het wel wat slordig afgewerkt. Ik vond de koptelefoon in het begin er heel breekbaar uit zien maar in de praktijk blijkt hij best flexibel te zijn.

Bij het testen van het geluid merkte ik al snel dat ik de bass miste in het geluid. Zeker voor hiphop nummers is dit heel jammer omdat de bass hier essentieel in is. Ondanks het missen van de bass bevat de Dotts M wel een helder geluid. De oorkussens van de koptelefoon liggen fijn aan het oor. Na vier uur muziek luisteren op kantoor had ik er nog steeds geen last van. Doordat de koptelefoon flexibel is, past het  goed op het hoofd. De active noise cancelling werkt prima. Wanneer je de koptelefoon opzet en muziek luistert kun je geconcentreerd aan het werk gaan en ben je afgezonderd van geluiden uit je omgeving.

Functies op de koptelefoon

De Dotts M kun je ook verbinden met bluetooth, echter levert dat soms nog wat problemen op. Het lukt namelijk niet altijd om je apparaat te verbinden en moet je de koptelefoon telkens opnieuw verbinden bij gebruik. Het bedrijf zegt zelf dat wanneer de koptelefoon volledig is opgeladen hij meer dan veertig uur meegaat, in de praktijk is dit ongeveer de helft. De koptelefoon bevat ook spraakassistentie. Met twee klikken op de play knop activeer je Siri of Google assistent, alleen werken de knoppen op de koptelefoon vaak niet of moet je ze heel hard indrukken willen ze werken.Conclusie

De visie van de makers van de koptelefoon is interessant en het idee is heel goed. De koptelefoon is milieuvriendelijk en geheel naar eigen smaak te personaliseren. Over de prijs/kwaliteit verhouding valt te twijfelen. Veel functies doen het niet naar behoren en het missen van een goede bass is toch wel erg jammer. Maar misschien kun je dit ook niet verwachten van een koptelefoon die geheel gemaakt is van recyclebaar materiaal. Het ethische aspect is heel goed en voor mensen die het behoud van onze planeet belangrijk vinden is deze koptelefoon zeker aan te raden.

De Dotts M is online te bestellen voor €120,-

(Visited 707 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *