3 manieren om te stoppen met roken met de e-sigaret

Stoppen met roken kan heel erg lastig zijn. Door de behoefte aan nicotine is het bijna onmogelijk om sigaretten links te laten liggen. Mocht je willen stoppen met roken, dan staan hieronder een paar tips die daarbij kunnen helpen door middel van de e-sigaret.

Stel doelen voor jezelf

Wanneer je snakt naar een sigaret kan het soms lastig zijn om nee te zeggen tegen jezelf. Een manier om dit te voorkomen is het formuleren van doelen die je wil behalen door te stoppen met roken. Voor de een zullen dit financiële redenen zijn, de ander heeft een omgeving waar niet gerookt kan worden, maar de meeste mensen doen het vooral voor hun gezondheid. Het is goed om voor jezelf te bepalen waarom je nou eigenlijk wil stoppen. Schrijf deze redenen op en hang er per reden ook een doel aan. Dit kan je vervolgens als ondersteuning gebruiken wanneer je zin hebt om te roken. Als je daar ook de positieve effecten van stoppen bijschrijft, dan heb je iets om op terug te vallen. Elke keer dat je weer wil gaan roken kan je naar het lijstje kijken en weet je weer waarom je wil stoppen met roken.

Leef gezonder

Een gezondere levensstijl kan je doen inzien waarom roken zo slecht voor je is en waarom je er beter mee kan stoppen. Stoppen met roken zorgt natuurlijk al voor een gezondere levensstijl maar er zijn nog andere aanpassingen die je kan doen om gezonder te leven. Wanneer je bijvoorbeeld beter op je voeding gaat letten en je ook beter in je vel zit, zal je eerder geneigd zijn om slechte gewoontes af te zweren. Probeer daarnaast de slechte gewoontes te vervangen door goede gewoontes. Omdat roken vaak een routine is geworden, kan het helpen om een vervanging voor het roken te zoeken. Een rondje lopen of een stukje fietsen kan een alternatief zijn. Het neemt niet alleen de plek in van het roken maar zorgt ook nog eens voor ontspanning. Elke keer dat je zin hebt om te roken kan je dus beter een stukje bewegen tot je niet langer snakt naar die sigaret.

Switch naar e-sigaretten

Een andere manier om de routine van sigaretten roken af te leren is het overstappen op e-sigaretten. Je kan dan nog steeds roken (beter bekend als vapen) maar dan zonder alle schadelijke stoffen die in sigaretten zitten. Voor e-sigaretten kan je e-liquid kopen bij Mr-joy.be. Zelf kan je dan bepalen welke liquid je gebruikt en welke hoeveelheid nicotine erin zit. Nicotine is immers waarom je elke keer weer wil roken. Met behulp van de liquids kan je de hoeveelheid nicotine langzaam afbouwen. Kijk daarnaast ook welke e-sigaret het beste bij jouw voorkeuren past. Misschien vind je de beste e-sigaret Mr-joy.be wel hier.

Hoe dan ook, stoppen met roken kan heel lastig zijn. Fysieke en mentale afkickverschijnselen bemoeilijken het stoppen nog meer. Toch zitten er eigenlijk alleen maar voordelen aan stoppen met roken. Houd de voordelen van stoppen dus altijd in je achterhoofd. Lukt het je alsnog niet om te stoppen? Dan kan professionele hulp of begeleiding een uitkomst bieden.

Wil jij stoppen met roken? Lees dan dit artikel: Snel stoppen met roken

(Visited 221 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *