Wat kun je allemaal met de Google Home Mini

Wat kun je allemaal met de Google Home Mini?

De Google Home Mini beschikt over de Google Assistent functie en is de kleinere variant van de slimme speaker. Hij is al te bestellen in Nederland en op 24 oktober is spraakbesturing in het Nederlands beschikbaar. In dit artikel bespreken we wat je allemaal kunt doen met de Google Home Mini.

Hoe werkt de Google Home Mini?

(Sinds oktober 2019 is de Google Home Mini de Google Nest Mini geworden)

De Google Home Mini is een klein apparaatje  dat je gemakkelijk in je woonkamer kwijt kunt. Je kunt het apparaat eenvoudig installeren met een app op je telefoon. Ook iPhone gebruikers kunnen hiervan gebruik maken. Het is verstandig om de home mini op gehoorafstand te plaatsen, echter moet  de slimme speaker wel altijd aan het stopcontact aangesloten zijn dus kun je  het niet overal in huis plaatsen. De Google Home Mini activeert wanneer je zegt ‘hey Google’ of ‘Ok Google’ en vervolgens kun je een vraag stellen of een opdracht geven. Aan de ledlampjes bovenop de speaker kun je herkennen of de Home Mini je opdracht heeft gehoord.  Knipperen de ledlampjes? Dan heeft de Home Mini je gehoord en gaat ermee aan de slag.

Welke opdrachten kun je aan de Google Home Mini geven?

De Google Home Mini bevat een aantal handige ondersteuningen en is een leuke aanvulling bij het moderniseren van je huis. Deze opdrachten kun je aan de Google Home Mini geven.

Vragen stellen

Het is mogelijk om persoonlijke en algemene vragen te stellen aan de Google Home Mini. Zo kun je bijvoorbeeld vragen hoeveel inwoners Nederland heeft of welke week het is. Maar ook persoonlijke vragen zoals of er file staat onderweg naar huis of het opnoemen van jouw afspraken, mits  deze in de Google calender staan. In de VS is het zelfs al mogelijk om de slimme speaker op te laten noemen welke films er vanavond draaien en vervolgens een kaartje te laten bestellen. Wellicht dat dit binnenkort ook in Nederland beschikbaar is.

Muziek of video’s streamen

Is je tv verbonden met een Chromecast-scherm dan kun je hem opdracht geven om een netflix serie af te spelen of om video’s af te streamen van YouTube. Dit werkt door middel van stemcommando of via de Google Home app op je telefoon. Ook is het mogelijk om muziek af te spelen via de Home Mini, echter is de kwaliteit van het geluid niet heel bijzonder. Voor een mooi en helder geluid zal je de Google Home Max aan moeten schaffen. Wel is het mogelijk om door middel van een Chromecast audio je huidige speakers aan te sluiten met de Google Home Mini. Je kunt muziek afspelen met o.a. de volgende diensten.

  • Spotify
  • Google plak music
  • YouTube

Het is niet mogelijk om muziek af te spelen via Apple Music.Automatiseer je huis met Google Home Mini

De Google Home Mini is erg geschikt voor het aansturen van apparaten die Google Home ook ondersteunen. Er zijn meer dan 1500 apparaten van meer dan 200 verschillende merken die ondersteuning bieden aan Google home. Met de Philips Hue kun je bijvoorbeeld jouw verlichting aansluiten met de Google home mini en de lampen ook hiermee bedienen. Zo kun je met gebruik van spraakcommando bijvoorbeeld de lichten dimmen, verlichting uitschakelen en ze veranderen van kleur. Ook robotstofzuigers, slimme koelkasten en andere huishoudelijke apparaten kun je verbinden met de Google home mini mits ze ondersteuning bieden voor Google home.

De Google Home Mini is al verkrijgbaar in de winkels en de prijs ligt bij de meeste aanbieders (zoals Coolblue) rond de 59 euro. Heb jij al een Google Home Mini in huis? Deel je ervaring  in een reactie hieronder.

(Visited 869 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Eén reactie

  1. ik lees overal in artikelen over de enorme aanbod van beschikbare apparaten en merken in Nederland, maar nergens zie ik een totaal lijst van welke apparaten en van welke merken deze leverbaar zijn….. en wat de meerwaarde zou kunnen zijn voor een smart home (werkende met google home en google home mini)

    is er een lijst verkrijgbaar waar dit in staat en ook eventuele niet merk gebonden apps welke een aanvulling kunnen zijn op het smart maken van je woning

    Remco

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *