nieuwe iPhone SE2

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone SE2

Al geruime tijd lopen iPhone liefhebbers rond met knikkende knieën, zwetende oksels en grote ogen van verwachting; de verwachting is dat de nieuwste iPhone, de SE 2, zeer binnenkort gelanceerd gaat worden. Deze nieuwe release van s ‘werelds bekendste smartphonemerk laat al een tijdje op zich wachten en was de afgelopen maanden voer voor speculaties. In hoeverre lijkt het SE 2 model op de bestaande iPhone 8? Welke specs mogen we verwachten? En wanneer komt nu eindelijk die langverwachte release? In afwachting van de grote onthulling praten wij je in onderstaand artikel bij over het allerlaatste iPhone SE 2 nieuws.

iPhone SE2: design á la 2020

Laten we beginnen aan de buitenkant. Wat zijn de beoogde uiterlijke kenmerken van de nieuwe iPhone SE 2? Zoals de naam doet vermoeden is deze nieuwste release de opvolger van de al bestaande iPhone SE. Vooralsnog lijkt het erop dat de SE 2 een identiek uiterlijk krijgt aan dat van de populaire iPhone 8. Het 4,7 inch-lcd-scherm krijgt volgens de speculaties dikke randen aan de boven en onderkant en de fysieke homeknop komt weer terug. Het voorkant vullende scherm zoals we dat bij de iPhone 11 zagen is dus passé. Zoals meerdere Apple iPhone lijnen, zal deze telefoon te verkrijgen zijn in de kleuren wit, zwart en rood. Wat het SE 2 design toch helemaal 2020 maakt is de matte afwerking van de glazen achterkant, die iets dikker is en waarin een nieuw technisch snufje is verwerkt… Hierover later meer!

Belangrijk voor de liefhebbers: wat zijn de nieuwe SE 2 specs?

Een aantal bruikbare specificaties wordt rechtstreeks vanuit oudere Apple smartphones overgenomen. Zo is er keuze uit modellen met 64, 128 en 265GB opslagruimte en kan opnieuw gebruik worden gemaakt van functionele software zoals het onder iPhone gebruikers bekende Touch ID. Deze vervangt overigens waarschijnlijk het later toegepaste Face ID, waardoor de nieuwe iPhone SE 2 niet meer met gezichtsherkenning te ontgrendelen is. Ook een oude bekende is de Apple A13-Bionic chip, die we kennen uit de iPhone 11 en iPhone 11 PRO-modellen. Hiermee krijgt de nieuwe iPhone SE 2 een belangrijke upgrade ten opzichte van het iPhone 8 model: de chip is even krachtig als zuinig, waardoor de accu naar verluid een stuk langer mee zal gaan. Vooralsnog lijkt het alsof we te maken hebben met een snellere versie van de iPhone 8, maar niets is minder waar: de nieuwe iPhone SE 2 wordt namelijk uitgerust met een aantal gloednieuwe hightech functies! Dit is het moment om terug te komen op de dikkere glazen achterkant: een van de nieuwe iPhone SE 2 specs. Hiermee zouden gebruikers de iPhone SE 2 naast het opladen met de bijgeleverde accu, vanaf nu ook draadloos kunnen opladen. Een andere toevoeging om het gebruiksgemak van deze nieuwe iPhone te vergroten zijn de eerder uitgelekte Airtag zoek labels, waarmee de SE 2 telefoon gevonden kan worden zonder dat hij verbonden is met Wifi. De ‘offline finding’ technologie zal waarschijnlijk mogelijk worden gemaakt door een verbinding met labels die, bijvoorbeeld, aan een sleutelbos kunnen worden gehangen. Dit label kan de iPhone laten piepen als hij zoek is.

En de iPhone SE 2 camera?

Over de camera van deze nieuwe release iPhone is nog niet veel bekend. Er wordt gesproken over een design met meerdere camera’s achterop, vergelijkbaar met het iPhone XR-model.

Wat wordt de prijs van de nieuwe iPhone SE 2?

Goed nieuws, want volgens de laatste geruchten zal de nieuwste Apple release in Amerika 399 dollar gaan kosten. Dat is evenveel als het vorige model SE bij zijn lancering en zou betekenen dat wij in Europa moeten rekenen op een prijs van ongeveer 479 euro voor het instapmodel van 64GB. Aangezien de kans groot is dat Apple voor het iPhone SE 2 model dezelfde prijs gaat hanteren, zal deze telefoon qua prijs opnieuw voor veel mensen binnen bereik liggen. Het laatste iPhone SE 2 nieuws dat wij in de wandelgangen hebben gehoord is dat Apple een klein deel van de (waarschijnlijk grote) opbrengst van het SE 2 model zal schenken aan een goed doel.

En wanneer kan ik de SE 2 nu EINDELIJK kopen?!

De nieuwe iPhone SE 2 zou in eerste instantie uitkomen in 2019. Daarna werd de deadline door speculanten verlegd naar april 2020, al snel naar 3 april, en nu… zal het er 15 april van moeten gaan komen! De iPhone SE 2 en iPhone 9 Plus zouden volgens ingewijden dan vanaf 22 april te bestellen zijn. Zelf zijn wij van deze datum niet erg zeker. De verwachting is namelijk dat door het coronavirus de iPhone SE 2 release opnieuw met uitstel te kampen gaat krijgen… Nog even volhouden dus!

Tijd doden tijdens het wachten? Als echte Apple-fan is dit artikel ook interessant voor jou: Deze apparaten zijn onmisbaar voor een Apple fan.

 

(Visited 210 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *