Wat zijn de voordelen van de nieuwe iPhone SE?

iPhone SE review: wat zijn de voornaamste voor- en nadelen van de telefoon?

De oude iPhone SE uit 2016 is in 2020 in een nieuw jasje gestoken. Het nieuwe toestel kent op meerdere fronten verbeteringen, maar de naam is hetzelfde gebleven. Het design van de smartphone is overigens herkenbaar van de iPhone 6 die eveneens met een 4,7 inch scherm is uitgevoerd. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar om een keuze uit te maken. Zo is het onder meer mogelijk om een iPhone SE Red abonnement af te sluiten. Of voor een uitvoering van de iPhone SE 2020 in zwart of wit te kiezen. De komst van de nieuwe Apple smartphone geeft natuurlijk aanleiding om de voordelen en nadelen aan het licht te brengen. Welke dat zijn, ontdek je hier.

Prima alternatief voor duurder model, wel minder cameraprestaties

Een van de voordelen van de nieuwe iPhone SE 2020 variant is de prijs. Dit toestel valt niet in het topsegment van Apple en is daardoor een betaalbare smartphone. De lagere prijs brengt echter ook nadelen met zich mee. Bijvoorbeeld als het gaat om de eigenschappen en functionaliteiten van de telefoon. De iPhone SE beschikt over een krachtige 12-MP camera, maar is wel minder in vergelijking met die van de iPhone 11. Ook is de accuduur in vergelijking met de duurdere modellen minder lang. Het ontwerp is bovendien niet echt nieuw te noemen en eerder een afgeleide van de iPhone 8.

Compact en handzaam model, maar wel minder groot scherm

De iPhone SE is uitgevoerd als een compact en handzaam model met een 4,7 inch beeldscherm. Dat is een vernieuwing ten opzichte van het oude model dat over een 4 inch display beschikt. Het compacte formaat maakt het model gebruiksvriendelijk om en gemakkelijk om mee te nemen. Zo past het model prima in de broekzak met een formaat van 67,3mm x 3mm x 138,4mm. Bovendien is het toestel met een gewicht van 148 gram comfortabel om in de hand te dragen. De iPhone 11 is echter van groter formaat met een 6,1 inch scherm en maakt het nog gemakkelijker om de informatie op het beeldscherm te bekijken.Krachtige chip met zuinige processor

Het nieuwe toestel heeft natuurlijk meerdere voordelen. Zo is er sprake van de toepassing van een krachtige chip in de vorm van de A13 Bionic-chip. Dit is voor de prestaties zeker een groot voordeel te noemen. Bovendien levert deze processor nog een voordeel op als het gaat om de zuinigheid en efficiëntie. De accuduur van de 1821 mAh accu is hierdoor namelijk langer, zodat je langer gebruikmaakt van het toestel. Er zijn wat dat betreft meer voordelen te noemen van de iPhone SE dan nadelen.

(Visited 1.301 times, 2 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *