drone laten vliegen
Pexels

De opkomst van de drone!

Niet alleen grote bedrijven als Google, Facebook en DHL zijn verschillende toepassingen aan het bedenken voor de inzet van drones. Ook andere bedrijven, zoals luchtvaartmaatschappijen, en sportverenigingen, zoals PSV, zetten drones in. Luchtvaartmaatschappijen controleren bijvoorbeeld hun vliegtuigen met behulp van drones en PSV heeft een drone gebruikt op trainingskamp, zodat het positiespel goed geanalyseerd kon worden.

Drones voor particulieren

Echter zijn drones niet alleen populair onder dergelijke organisaties. Ook steeds meer particulieren zijn in het bezit van een drone. Zo is de schatting dat er in 2016 ongeveer 100.000 mensen de beschikking hadden over een drone. Eén van de redenen hiervoor is waarschijnlijk dat je voor het besturen van een drone geen expert hoeft te zijn. De technologie achter deze producten zorgt ervoor dat je als piloot nauwelijks iets hoeft te doen. Zo beschikt de nieuwe Phantom 4 Pro over sensoren aan alle zijdes van de drone. Met deze sensoren kan de drone obstakels detecteren en zodra die een obstakel heeft gedetecteerd, zal die hieromheen vliegen. Daarnaast kan je de drone via de software een bepaalde route meegeven, waardoor je dus zelf helemaal niet meer hoeft te sturen.

Kosten en camera

Een andere reden waarom drones steeds populairder worden, is het feit dat ze steeds betaalbaarder worden. Toen de drones net werden geïntroduceerd, betaalde je al snel een paar duizend euro voor een dergelijk apparaat. Tegenwoordig ben je voor een paar tientjes al trotse eigenaar van een drone. Niet alle drones beschikken echter over een camera, dus mocht je mooie opnames willen maken, bekijk dan wel om het een drone met camera is. De kwaliteit van de opnames kunnen ook verschillen. De meeste drones beschikken wel over een camera, waarmee in HD gefilmd kan worden. Maar ook zijn er een paar drones die zelfs al in 4K kunnen filmen. Hierdoor geniet je nog meer van het rondje dat je hebt gevlogen met je drone.

Drone-accessoires

Andere aspecten waarop drones van elkaar kunnen verschillen zijn de accuduur, de tijd die het opladen van de accu in beslag neemt, de stabiliteit tijdens het vliegen en hoe ver je met de drone kan vliegen. Een nieuwe feature waar enkele drones over beschikken is de mogelijkheid om live met de camera van de drone mee te kijken. Bij sommige drones wordt zelfs een bril bijgeleverd waar jij je smartphone in kan plaatsen. Wanneer je dan een app download en de telefoon in de bril plaatst, kan je live zien wat de camera van de drone ook ziet.

Het is duidelijk: de dronemarkt is volop in beweging en de populariteit van de drones zal hoogstwaarschijnlijk nog meer toenemen. Let’s buy a drone!

Beoordeel dit artikel:
(Visited 104 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *