de gadgets van 2016

Terugblik: dit waren dé gadgets van 2016

De technologie staat allesbehalve stil; continu worden er nieuwe technologische ontwikkelingen gedaan waardoor nieuwe producten en diensten ontstaan. Vaak worden huidige producten beter of sneller gemaakt, maar ook ontwerpt men producten die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Om terug te blikken wat het jaar 2016 ons heeft opgeleverd wat betreft nieuwe gadgets, bieden we dit artikel. Laten we snel starten!

Drones

Uiteraard al eerder ontworpen maar in 2016 kwam de drone pas echt tot bloei. Drones zijn vliegende helikopters of vliegtuigjes zonder een menselijke piloot. De drones zijn op afstand te besturen en worden vaak voorzien van een camera. Dit zodat er eenvoudig opnames vanuit de lucht gemaakt kunnen worden. Een drone besturen? Dat doe je heel eenvoudig vanaf de grond met behulp van een controller! Mede dankzij de inmiddels lage prijzen van drones, maakte de drone een flinke opmars in de Nederlandse gadgetmarkt van 2016. De enige kanttekening bij de drone is de wet- en regelgeving. Omdat drones zo nieuw zijn, is er een grijs gebied wanneer we het hebben over wat je wel/niet mag met een drone.

drone

Smartwheels

Een andere groep gadgets die in 2016 behoorlijk naar voren kwam zijn de smartwheels. Een segway, hoverboard maar ook de elektrisch aangedreven step die gebruikt maakt van slimme software is niet meer weg te denken in het huidige straatbeeld. De segways en hoverboards werken met behulp van gyroscopen. Deze gyroscoop meet de verplaatsing van het lichaamsgewicht waarna het apparaat in beweging komt en je jezelf kunt voortbewegen. Ieder apparaat heeft zijn eigen eigenschappen en vormgeving. Onder andere hierdoor is de opmars van deze alternatieve vervoersmiddelen vrijwel niet te stoppen en met name onder kinderen erg populair!

hoverboard
Bron: Jared Mecham

Smartwatches

Google, Apple, Samsung, allemaal hebben zij op dit moment een smartwatch op de markt gebracht. Een ‘slim’ horloge die in veel gevallen een toevoeging is voor je telefoon en zelfs gebruikt kan worden als minicomputer. Nadat je jouw smartphone aan je horloge hebt gelinkt kun je bijvoorbeeld in een oogopslag je e-mail bekijken of een whatsappje. De prijzen van de verschillende smartwatches variëren sterk en zo ook de mogelijkheden. Toch hoort de smartwatch zeker in dit rijtje thuis.

smartwatch

Kortom, 2016 was het jaar van een aantal bijzondere gadgets. Echter verwachten we dit jaar nog veel meer op het gebied van gadgets! Uiteraard brengen wij je daarvan altijd gelijk op de hoogte. Houd daarom onze website goed in de gaten voor de laatste ontwikkelingen op gadgetgebied!

(Visited 141 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *