Top drie smartwacthes Oktober 2018

De 3 beste smartwatches van Oktober 2018

Ben jij op zoek naar een smartwatch maar weet je niet welke je moet aanschaffen? Wij hebben voor je de drie beste smartwatches uitgezocht op dit moment. De markt van de slimme horloges wordt steeds groter waardoor wij als consument steeds meer keuze hebben. Dat is aan de ene kant handig maar ook lastig om uit zoveel mogelijkheden te kiezen. Daarom zetten wij de top drie voor je op een rijtje om de keuze makkelijker te maken.

1.      Samsung Gear s3

Om te beginnen heeft de Samsung Gear S3 een mooi design. Het heeft  twee verschillende varianten, namelijk de Frontier variant en de Classic variant. De frontier ziet er wat sportiever uit terwijl de classic variant iets eleganter oogt. Beide horloges hebben dezelfde functies. Met de Gear s3 kun je vrijwel alles wat je op dit moment op je telefoon ook kan doen. Je kunt er apps op downloaden zoals Spotify, is het mogelijk om via het horloge muziek te luisteren en kan je ook bellen via de smartwatch. De Gear s3 bevat ook een gps-functie wat zijn voorganger niet heeft.

Het horloge zelf is ook vrij makkelijk te bedienen. Via de ring op het horloge draai je eenvoudig door de hoofdapps. Via de onderste rechterknop schakel je over naar het app menu en schakel je gemakkelijk met de bovenste knop terug naar het hoofdmenu. Samsung beweert zelfs dat het horloge afhankelijk van het gebruik tot wel  vier dagen mee kan gaan. Maar bij normaal gebruik kun je beter uit gaan van  twee dagen, wat natuurlijk ook niet slecht is voor een smartwatch. Het horloge draait op Android maar iPhone gebruikers kunnen ook verbinden met de smartwatch door middel van de app die te downloaden is in de appstore.

2.      Apple watch 3

Apple heeft ook een serie aan smartwatches op de markt gebracht. Wil jij graag een Apple watch? Dan adviseren wij de Apple watch 3. Apple heeft zich met zijn smartwatch voornamelijk gericht op gezondheid. Het bevat een hartslagmeter die je ook waarschuwt wanneer je hartslag te hoog of te laag is. Daarnaast bevat het ook een ademhalingsapp die je helpt tegen stress. Ook is de Apple watch 3 net als de Samsung Gear s3 waterdicht. De Apple watch kan tot wel 50 meter diep onderwater. Het design van het horloge is vierkant en lijkt weinig op een regulier horloge. Met de draaiknop rechtsboven is de Apple watch gemakkelijk te bedienen. Daarnaast is het scherm ook touchscreen en is het krasbestendig. De batterijduur is iets minder, bij normaal gebruik gaat  de batterij  ongeveer 18 uur mee en zou je hem dus elke nacht aan de oplader moeten doen. Voor gebruikers die geen telefoon hebben die op het besturingssysteem iOS draaien is het af te raden om  dit horloge aan te schaffen, je kunt het slimme horloge namelijk alleen maar gebruiken als je in bezit bent van een IPhone.

3.      Fossil Q Explorist

Met het design hebben ze flink hun best gedaan. Ben je op zoek naar een smartwatch die het meest lijkt op een ‘normaal’ horloge, dan kom je bij de Fossil Q Explorist dicht in de buurt. Het slimme horloge draait op het besturingssysteem Android wear 2.0. De bediening van het horloge lijkt een beetje op de Samsung Gear s3 alleen heeft de Fossil Q Explorist drie knoppen, een beetje te vergelijken met een regulier horloge. Met de middelste knop kun je  door de interface scrollen en de bovenste en onderste knop kun je gebruiken om een app op te starten naar keuze. De smartwatch bevat een speaker aan de zijkant waardoor het mogelijk is om er mee te bellen. Echter is de speaker vrij zacht, waardoor die bijvoorbeeld op de fiets slecht verstaanbaar is. Daarnaast bevat het horloge ook geen hartslagmeter en gps. Ook de batterijduur is minder, bij intensief gebruik is het horloge na een dag bijna leeg waardoor je hem toch aan de oplader moet leggen.

Voor mensen die veel aan het sporten zijn en gezondheid belangrijk vinden adviseren wij de Apple watch 3, mits je in het bezit bent van een iPhone. Wil jij gewoon een smartwatch die veel functies heeft en er goed uit ziet, dan is de Samsung Gear s3 de juiste keuze. Of wil je een smartwatch die het meest lijkt op een standaard horloge, niet te duur is en vind je het niet erg om minder functies te hebben dan is de Fossil Q Explorist de juiste keuze. Heb jij al ervaring met een van deze smartwatches? Deel jouw ervaring in de reactie hieronder.

(Visited 308 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *