Smartphones en Tablets

Smartphones en tablets: huren of kopen?

Wil je een nieuwe smartphone of tablet, omdat je toe bent aan een nieuw model? Wanneer je op zoek gaat naar een smartphone of tablet, heb je de optie om deze te kopen of te huren. Wat zijn eigenlijk de voordelen van zowel kopen als huren? Wij zochten het uit en hebben de voor- en nadelen van het huren en kopen van smartphones en tablets voor je op een rij gezet. Bekijk hier de beste smartphones.

Voordelen van een smartphone of tablet huren of leasen

Een smartphone of tablet huren of leasen brengt diverse voordelen met zich mee. Een telefoon of tablet huren zorgt voor meer flexibiliteit. Hoewel je wel maandelijk een specifiek bedrag kwijt bent, ben je nog steeds flexibeler dan wanneer je een telefoon of tablet koopt. Dit komt doordat de voorwaarden voor huren een stuk voordeliger zijn. Je kunt sneller je telefoon of tablet vervangen of upgraden. Ook ben je niet aan lange contracten en boetes verbonden. Wanneer je bijvoorbeeld een iPhone huurt of leaset, heb je altijd het nieuwste model ter beschikking. Dat geldt natuurlijk ook als je bijvoorbeeld een iPad huurt. En dat voor relatief weinig geld.

Nadelen huren:

Een smartphone huren of het huren van een tablet brengt ook een nadeel met zich mee:
– Het apparaat is niet van jou.

Voordelen van een smartphone of tablet kopen

Er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om een smartphone of tablet te kopen. Een groot voordeel hiervan is dat je je telefoon in een keer afbetaald hebt en deze meteen van jou is. Hierdoor hoef je je niet druk te maken om telkens weer terugkerende kosten. Nieuwe modellen smartphones en tablets zijn vaak vrij duur, maar je kunt ook voor goedkopere modellen kiezen. Vaak zijn er mooie aanbiedingen, waardoor je een goede smartphone of tablet voor weinig geld kunt kopen.

Nadelen kopen:

– Is er iets mis met je smartphone of tablet, dan betaal je zelf de reparaties.
– Het nieuwste model is vrij duur. Misschien heb je hier het geld niet voor, waardoor je niet met het nieuwste model op zak kunt lopen.
– Het kan minder goedkoop zijn dan een smartphone of tablet huren.

Stel jezelf deze vragen:

Twijfel je of je het beste een smartphone of tablet kunt kopen, huren of leasen? Vraag jezelf dan de volgende dingen af:
– Kan je huidige telefoon of tablet er nog mee door?
– Wil je graag het nieuwste model of is een tweedehands of refurbished model ook prima?
– Kun je in een keer een groot bedrag voor een nieuwe tablet of smartphone betalen?
– Wil je graag een zekere mate van flexibiliteit?

Kies je voor een smartphone of tablet kopen, dan is deze meteen van jou. Dit kan erg fijn zijn. Benieuwd hoe je je smartphone uitkiest of koopt? Lees hier. Heb je niet meteen veel geld voorhanden, dan kan huren een goede optie zijn. Je bent hiervoor een klein bedrag per maand kwijt. Je moet wel nadenken omtrent hoe lang je de smartphone of tablet gaat huren. Het kan namelijk zijn dat je dan of goedkoper of juist duurder uit bent dan wanneer je het apparaat koopt. Bereken dit van tevoren goed, stel jezelf de juiste vragen en maak je keuze!

(Visited 148 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *