backgroundapps op telefoon

Welke background apps kosten het meeste data?

De apps die op onze smartphones zijn geïnstalleerd hebben allemaal een functie. Een deel daarvan gebruiken we dagelijks, maar er zijn ook apps die we nooit of bijna nooit gebruiken. Dat ze toch op je smartphone staan kan allerlei redenen hebben.

Misschien heb je ze zelf geïnstalleerd in de Playstore of App store, maar het kan ook zijn dat een app tijdens het gereed maken van een nieuwe telefoon automatisch is geïnstalleerd. Veel van deze apps gebruiken mobiele data. Soms gebeurt dit alleen als je de app echt gebruikt, maar het kan ook zijn dat de app de hele dag door verbinding zoekt om gegevens op te halen en te verzenden.

Apps die je niet gebruikt, maar ook niet zijn afgesloten heten background apps. Background apps die veel data gebruiken zijn over het algemeen de apps die de hele dag door verbinding zoeken en data verbruiken zonder dat je dat in de gaten hebt. Misschien ben je vergeten dat je die app hebt geïnstalleerd of een keer hebt gebruikt, maar het kan ook zijn dat je niet weet dat een bepaalde app veel data verbruikt. Heb je een mobiel of sim only abonnement met weinig data? Lees dan snel verder.

Check je apps

In de instellingen van je smartphone kun je zien welke apps er allemaal op je telefoon staan. Dit kunnen apps zijn van de fabrikant van je telefoon, sociale media apps zoals Instagram, Facebook en Whatsapp, apps om mee streamen, te shoppen, te werken, berichten te delen en nog veel meer. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt en natuurlijk gewoon afhankelijk van jou als persoon. Dingen die jij belangrijk vindt, zie je terug in de lange rij van apps die op je smartphone staan.

Het is verstandig om regelmatig de apps even langs te lopen en aan te klikken. Je kunt dan zien hoeveel data de app heeft gebruikt en/of dat in verhouding staat tot de waarde die deze app voor je heeft. Ook is het natuurlijk verstandig om regelmatig je apps daadwerkelijk af te sluiten in plaats van naar de achtergrond verplaatsen!

Apps die de meeste data gebruiken op de achtergrond

Grootverbruikers onder de apps zijn nieuwsapps. Deze doen niet anders dan het steeds opnieuw ophalen en het verversen van het nieuws. Het spreekt voor zich dat niemand oud nieuws wil lezen.

Voor sociale media apps geldt eigenlijk precies hetzelfde. Ook deze apps zijn continu bezig met het binnenhalen van nieuwe beschikbare informatie, berichtjes en aankondigingen. Denk bijvoorbeeld aan de push-berichten die je binnenkrijgt.

Locatie-apps die gemachtigd zijn om continu aan te staan en je mobiel te volgen, blijven verbinding zoeken en hebben hier data voor nodig. Je kunt hierbij denken aan Google Maps, dating apps of ‘locatie aan’ apps. Iemand volgen of gevolgd worden en het steeds checken van die informatie kost nu eenmaal data.

Mobiel en sim only met meer data

De meeste nieuwe smartphones kunnen een app automatisch uitschakelen als dat nodig is. Bijvoorbeeld omdat je de app al een tijdje niet hebt gebruikt. Je kunt ook zelf handmatig een app uitschakelen om het dataverbruik te beperken. Ben je bang dat je te veel internet verbruikt, dan kun je ook een datalimiet instellen. Een andere optie is meer data op je bundel zetten. Bij een sim only met internet abonnement kun je maandelijks wijzigen. Op deze pagina lees je meer over de voorwaarden van een sim only bij hollandsnieuwe. Bij mobiele abonnementen kun je gemakkelijk mb’s bijkopen.

(Visited 286 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *