apps voor thuiswerken

Hoe thuiswerken leuker en efficiënter wordt met behulp van deze apps

We zijn momenteel al meer dan anderhalve maand aan het thuiswerken. Ook bij de laatste persconferentie is het duidelijk geworden dat we nog wel even thuis blijven werken. Als bedrijf wil je natuurlijk je werknemers zo veel mogelijk zien, maar nu dat moeilijk gaat, gaan we aan de slag om de thuiswerk situatie zo efficiënt en leuk mogelijk te maken. Naast dat veel bedrijven een laptop huren of ipad huren zodat hun werknemers thuis aan de slag kunnen, zijn er ook vele apps die het makkelijker maken om thuis te werken. In dit artikel lees je welke! 

‘Blijf in contact’ apps 

Nu het niet meer zo makkelijk is even langs te lopen bij een collega en nu je elkaar niet meer spreekt in de pauze of bij het koffiezetapparaat, is het extra belangrijk om in contact met elkaar te blijven. Zo blijven collega’s en projectteams met elkaar in contact door bijvoorbeeld een communicatie app zoals Microsoft Teams of Slack. Via deze apps maak je gezamenlijke chatruimtes voor bijvoorbeeld het hele bedrijf. Maar ook kunnen collega’s een privégesprek starten. Voor deze meetings heb je waarschijnlijk ook een webcam nodig, neem daarom zeker eens een kijkje naar de beste webcams van 2021.

Daarnaast is het goed dat de meetings kunnen doorgaan. Dit gebeurt nu ook online. Gelukkig zijn er veel verschillende programma’s die het aanbieden om met meerdere collega’s een videogesprek te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Google Hangouts, Zoom of Skype. 

‘Blijf bezig’ apps

Kinderen die rondrennen, de vaatwasser die ingeruimd moet worden en dan hebben we het nog niet gehad over boodschappen. Thuis ben je nu eenmaal sneller afgeleid. Ook omdat de sociale controle en je vaste werkomgeving mist, gaat het soms niet zo lekker als op kantoor. Er zijn verschillende programma’s die een handje helpen bij het structureren van je werk. Kies bijvoorbeeld voor Things, Herinneringen of Google Tasks. Afgeleid door alles op je telefoon of laptop? Dan zijn er apps van android en iOS zelf die de sociale media tijdens de werkuren kunnen uitschakelen. 

‘Blijf in beweging’ apps 

Tijdens het werken door is het goed om een beetje in beweging te blijven. Omdat de meeste beweging die we krijgen van je laptop naar de keuken is, is het goed om hier soms even een paar minuten tijd voor te nemen. Er zijn apps die korte workouts voor je klaar hebben staan. Heerlijk om tussen je werkzaamheden door even in te plannen. Kies bijvoorbeeld voor de 7 minute workout app of office workout app. 

 

Met deze apps wordt thuiswerken een stukje makkelijker en leuker. Succes en hou vol! 

 

(Visited 225 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *