Sim only, wat is dat en wat kan ik daarmee?

Sim only abonnementen zijn heel populair en dat is niet voor niets. Veel gebruikers kiezen namelijk voor een betaalbaar en flexibel abonnement als hun telefoon het gewoon nog goed doet. Waarom zou je steeds met de allernieuwste mobiele telefoon willen pronken of gebruikmaken van het duurste en snelste internet dat er is? In de meeste gevallen kun je nog prima verder met je huidige telefoon. Een gebruikte telefoon kopen of een telefoon van een goede vriend overnemen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Kies je voor sim only, dan kun je betaalbaar blijven bellen, lekker lang internetten en veel sms-berichten versturen.

Overstappen, waar let je op?

Wil je gebruik maken van een sim only, dan is het mogelijk om je telefoonnummer mee te nemen. Wel zo handig voor al je vrienden, bekenden en collega’s. Zelfs als je huidige abonnement bij een andere provider loopt, is dit gewoon mogelijk. Nummerbehoud is zelfs wettelijk geregeld, maar dan moet je er zelf natuurlijk ook wel iets voor doen. Stap je over en wil je je nummer behouden, geef dit dan op tijd aan. In ieder geval 2 maanden voor het vervallen van je huidige contract.

Sim only abonnementen zijn er in verschillende prijsklassen en gebruiksmogelijkheden. Kies je voor een sim only aanbieding in de laagste prijsklasse, dan ben je nog geen 5 euro per maand kwijt aan dit abonnement. Supervoordelig dus, en voor veel gebruikers is dit ook voldoende. Alleen bellen om iets door te geven of internet openen om snel iets op te zoeken. Als dit bij je past, zoek dan naar het laagste tarief bij de prijsvechters. Dit is immers de beste manier om geld te besparen.

Providers, wat zijn de verschillen?

Heb je weinig eisen en ga je toch echt voor een prijspakker, kies dan het goedkoopste sim only abonnement dat je kunt vinden. Heb je echter meer eisen, wil je lang kunnen bellen, maak je je zorgen over de dekking of heb je gewoon veel data nodig, dan is het beter om nog even wat extra onderzoek te doen. Vergelijk de verschillende abonnementen op de prijs, de duur van het contract en de snelheid van het internet.

Kies je voor een uitgebreid sim only abonnement met de best mogelijke dekking, dan is de kans groot dat je bij één van de grotere providers terechtkomt Vodafone heeft een eigen netwerk waarvan de dekking voor 4G-internet oploopt tot meer dan 95%.

(Visited 176 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *