Asus Bezel Free Kit

Met de ASUS Bezel-Free kit maak je jouw gaming pc-monitoren randloos

Alle fanatieke (pc) gamers gebruiken het; drie monitoren om een optimale gamebeleving te creëren. Met de juiste videokaart en een game die multi-monitorgamen ondersteunt kun je dit voor elkaar krijgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer games die het spelen op meerdere monitoren tegelijkertijd ondersteunen. Het enige nadeel dat multi-monitorgamen heeft is dat je tussen je scherm de zwarte randen van je monitoren ziet. Zo wordt het beeld twee keer onderbroken wanneer je met drie beeldschermen speelt. Omdat veel gamers dit storend vonden heeft ASUS de ultieme oplossing hiervoor gevonden: de Bezel-Free kit! Hieronder vertellen we hoe jij binnenkort de zwarte randen tussen jouw pc beeldschermen kunt wegwerken! 

Wat is de ASUS Bezel-Free kit?

De ASUS Bezel-Free kit is dé oplossing om de zwarte randen tussen drie pc-beeldschermen te laten ‘verdwijnen’. Natuurlijk kun je de randen niet echt laten verdwijnen, maar ASUS heeft een technologie ontwikkeld waarmee een dusdanige optische illusie wordt gecreëerd waardoor jij de randen niet meer ziet. Tijdens CES 2018 presenteerde ASUS een prototype van de kit en deze wordt waarschijnlijk op de markt gebracht wanneer ASUS tevreden is met de reacties over de prototypen van de Bezel-Free kit.

De kit bestaat uit een setje lenzen die je op je beeldschermen monteert. De lenzen vallen over de beeldschermranden en worden aan de boven- en onderkant van het scherm vastgezet. Er wordt gebruik gemaakt van bepaalde optische microstructuren die het licht dusdanig buigen waardoor de randen niet meer zichtbaar zijn!

Niet voor alle monitors geschikt

De Bezel-Free kit werkt alleen bij het gebruik van drie monitoren waarbij de buitenste twee monitoren in een hoek van 130 graden moeten staan. Daarnaast past deze kit niet op alle monitoren. Ten eerste moet je drie dezelfde monitoren hebben staan zodat je zeker weet dat de je kit goed kunt bevestigen aan de randen. ASUS gaf aan dat de prototypen van de kit tijdens CES 2018 werden bevestigd aan de ROG Swift PG258Q en Strix XG258Q monitoren. Het bedrijf gaf aan dat de kit ook op andere monitoren bevestigd kan worden. We weten in ieder geval dat de kit werkt op 25”-monitoren.

Bezel-Free Kit
Bron: ASUS
Bezel Free Kit voorbeeld
Bron: Engadget

Het is nog onduidelijk of ASUS de Bezel-Free kit daadwerkelijk gaat verkopen. Er dus nog geen releasedatum bekend. Wij zijn als tech- en gadgetblog erg benieuwd naar dit product en hopen het snel te kunnen testen. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar jullie mening over deze gaming-gadget. Laat ons in de reacties weten wat jullie verwachtingen zijn! Heb je liever één groot scherm? Lees dan hier waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe tv.

Beoordeel dit artikel:
(Visited 317 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *