Philips Momentum

Wordt de Philips Momentum de beste gaming monitor van 2018?

Console-gamers opgelet! Afgelopen maand presenteerde Philips een nieuwe 4K-monitor: de Momentum 436M6VBPAB. Dit is het eerste model in de nieuwe ‘Momentum’ lijn die zal bestaan uit ‘entertainment monitors’. Met deze beeldschermen richt Philips zich met name op de console-gamers, maar zelfs voor de pc-gamers kan dit scherm interessant zijn! Als tech- en gadgetblog kunnen we dit nieuws niet laten liggen! Hieronder lees je alles over de Momentum 436M6VBPAB!

Een tv of grote monitor?

De 436M6VBPAB is het eerste model in de Momentum-lijn. Alle Momentum-schermen zijn monitors die écht gericht zijn op mensen die met consoles gamen. Speel jij liever vanaf de bank met een grote afstand naar het scherm? Of game je normaal op de pc, maar zou je het liefst ook de tv als beeldscherm willen gebruiken? Dan is de Momentum 436M6VBPAB zeker een aanrader. De meeste tv’s zijn niet gericht op gaming waardoor het beeld niet altijd optimaal reageert op de acties die jij uitvoert in het spel. Alle gamers weten dat vertraging het grootste irritatiepunt is. De vertraging is de tijd die het kost voordat een bepaalde opdracht (actie die via je console loopt) op je beeldscherm te zien. De Momentum-monitor heeft dan ook minimale vertraging waardoor het spelen van twitch-gevoelige games veel beter verloopt. Een groot voordeel voor de console-gamers dus! Ook voor pc-gamers is deze monitor een optie om toch eens te gamen met een grotere afstand tot het beeldscherm. De Momentum 436M6VBPAB heeft namelijk een schermgrootte van 43 inch.

Ambiglow

De Philips tv’s staan al jarenlang bekend om Philps’s Ambilight. De 436M6VBPAB beschikt niet over Ambilight maar over Ambiglow. Ambiglow wordt al gebruikt voor pc-monitoren van Philips, maar is nog nooit in een scherm van dit formaat verwerkt.

 

philips tv ambligow
Bron: Philips

 

Specificaties Philips Momentum 436M6VBPAB

Dit zijn de specificaties van de Philips Momentum 436M6VBPAB:

  • Beeldscherm 43 inch
  • Resolutie 3840×2160
  • HDR VESA HDR1000, HDR10
  • Helderheid 1000 cd/m2 / 720 cd/m2 (volledig scherm)
  • Responstijd 4 ms
  • Aansluitingen HDMI 2.0, Displayport 1.2 (mini, standaard), USB-C, USB 3.0
  • Audio 3,5 mm in- en uitgang
  • Speakers 2x 7W
  • Overig low blue light

Ben jij op zoek naar een nieuwe monitor die je zeker ook voor het gamen gaat gebruiken? Dan is de Philips Momentum 436M6VBPAB zeker een aanrader! Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van de technische specificaties van de Momentum 436M6VBPAB. Ga je liever voor een kleiner scherm of game je met meerdere monitoren? Creëer dan binnenkort zelf een groot scherm met de ASUS Bezel-free kit! Welke monitor gebruik jij momenteel en wat zijn jouw ervaringen hiermee? Laat het ons weten in de reacties!

(Visited 277 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *