Techbird tv's; waarop letten bij aanschaf nieuwe tv

Wil je binnenkort een nieuwe tv kopen? Hier moet je op letten!

Televisie kopen? Dan heb je tegenwoordig een enorme keuze aan verschillende modellen. Ook in de wereld van tv’s ontwikkelen nieuwe technologieën zich erg snel. Doordat de beeldkwaliteit en slimme functies tegenwoordig erg belangrijk zijn, zie je dat tv’s worden aangeduid als bijvoorbeeld smart tv of 4K tv. Ben jij je aan het oriënteren voor een nieuwe televisie? Lees dan zeker verder! In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij de aankom van een nieuwe tv!

Formaat scherm

Veel mensen denken vaak; hoe groter het scherm, hoe beter. Dit is niet altijd van toepassing. Een té groot scherm zorgt ervoor dat je niet meer comfortabel tv kan kijken. Om de ideale schermgrootte te bepalen moet je weten wat de afstand van de tv naar de bank is. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de ideale kijkafstand is 2,4 keer de schermdiagonaal van de tv in centimeters. We raden je dan ook aan om dit als startpunt te gebruiken voor het bepalen van je schermgrootte. Bereken de afstand tussen de telvisie en de bank, deel deze afstand door 2,4 en vind zo de ideale schermgrootte voor je tv. De grootte van tv’s wordt in plaats van centimeters in inches aangegeven. Populaire formaten van nu zijn:

  • 32 inch (81 cm)
  • 40 inch (102 cm)
  • 43 inch (109 cm)
  • 49 inch (124 cm)
  • 55 inch (140 cm)
  • 65 inch (165 cm)

Je kunt bovenstaande formule als uitgangspunt gebruiken maar het belangrijkste is dat je een scherm kiest die jou een prettige kijkervaring oplevert.

Beeldkwaliteit

Het type tv’s die momenteel het meest verkocht worden zijn LED tv’s en OLED tv’s. LED tv’s werden een aantal jaar geleden geïntroduceerd en waren voornamelijk energiezuiniger, dunner en hadden een meer helder beeld dan haar voorgangers. Een belangrijk feit is dat de LED tv eigenlijk een LCD tv is met led-backlight. LED tv’s zijn beschikbaar in Full HD en Ultra HD varianten.

Kies een tv met 4k, ook wel ultra HD genoemd, wanneer je écht haarscherp beeld wilt. Het verschil tussen een full HD tv en een ultra HD tv zit in de resolutie. Een full HD tv heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een ultra HD tv heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels.

De nieuwste beeldtechniek voor tv’s is OLED. Sinds dit jaar worden OLED-tv’s door de grote tv-merken verkocht en zijn nog erg prijzig ten opzichte van de LED-tv’s. Lees hier alles over het verschil tussen LED en OLED.De top 3 OLED-tv’s van dit moment:

Smart tv?

Kijk je veel on demand? Dan kan een smart tv handig zijn! Met een smart tv ben je in staat om verschillende apps vanuit je televisietoestel te gebruiken. Denk hierbij aan Netflix, Nu.nl, Pathé Thuis, Fox Sports en RTL XL. Met een smart tv hoef je dus niet meer steeds je laptop aan te sluiten of je Playstation te gebruiken wanneer je even lekker wilt Netflixen! Ga je voor een smart tv? Kijk dan eens naar de Samsung QE75Q8C.

Ga jij een nieuwe tv kopen? Hierboven staan de belangrijkste factoren die jou helpen bij het kiezen van een tv die bij je past. Uiteraard zijn en nog meer opties voor je tv waarover je een beslissing kunt nemen. Denk hierbij aan een 3D opties of een ingebouwde digitale tuner. We hopen je met dit artikel te helpen met maken van de juiste keuze wanneer je een nieuw tv-toestel aanschaft. Heb je pas een nieuwe televisie gekocht? Laat ons dan in de reacties weten welk model dit was en wat jouw ervaringen hiermee zijn.

(Visited 844 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *