3 nieuwe smartphones 2017

De 3 nieuwste smartphones van het Mobile World Congress 2017

Van 27 februari tot en met 2 maart vond het Mobile World Congress 2017 plaats in Barcelona. Dit evenement is één van de grootste bijeenkomsten van de mobile industrie. Ieder jaar zijn er een aantal grote merken die hun nieuwste smartphones presenteren tijdens dit evenement. Voor de Benelux zijn er ongeveer dertig nieuwe telefoons, smartphones en tablets gepresenteerd. In dit artikel vind je informatie over de nieuwe smartphones van drie grote merken die aanwezig waren op het MWC 2017. We vergelijken de Huawei P10, Sony Xperia XZs met hun voorgangers en geven je de belangrijkste specs van de nieuwe Nokia 3310.

Huawei P10

De verachtingen liggen hoog voor de Huawei P10. Zijn voorgangers, de P9 en P8 hebben beide in de afgelopen jaren de prijs gewonnen voor ‘Beste smartphone van het jaar’. Of de P10 dat ook gaat doen is nog maar de vraag. De grootste veranderingen in vergelijking met de P9 lees je hieronder.

Design

Ten opzichte van de P9 heeft de P10 ook een aluminium behuizing met afgeronde hoeken. Wel heeft de P10 grotere rondingen in hoeken waardoor het design meer op dat van een iPhone lijkt. Een groot verschil zit in het aantal kleuren waarin de P10 verschijnt (zie foto hieronder). De P9 werd uitgebracht in twee kleuren en de P10 wordt uitgebracht in maar liefst acht kleuren. Daarnaast is de vingerafdruksensor verplaatst van de achterzijde naar voorzijde. Hierdoor heeft de P10 weer een multifunctionele home-knop gekregen.

Camera

Net als de P9 heeft de P10 ook een dual camera aan de achterkant. Dit betekent dat aan de achterzijde van het toestel twee cameralenzen zitten. Bij de P9 is één sensor gericht op het opvangen van kleuren en de andere sensor voor het opvangen van details. Dit zorgt ervoor dat je zeer scherpe foto’s kunt schieten. De P9 heeft een dual camera van 12 megapixels. De P10 heeft een dual camera met één lens van 20 megapixels en één lens van 12 megapixels. De P10 heeft net als de P9 een front-camera van 8 megapixels.

Hardware

Eer zijn duidelijke verschillen tussen de P9 en P10 als het om de hardware gaat. Ten eerste is het RAM-geheugen verhoogd van 3 GB naar 4 GB. Het opslaggeheugen is verhoogd van 32 GB naar 64 GB en is met een SD-kaart (max. 256 GB) uit te breiden. De P9 kwam met een HiSilicon Kirin 955 octa-core processor en een Mali-T880 GPU. De P10 heeft een Hisilicon Kirin 960 chipset en de Mali-G71. Dit zorgt voor 40% betere prestaties en is 20% zuiniger.

De Huawei P10 bevat al direct het nieuwste besturingssysteem Android 7.0 en heeft een adviesprijs van 599 euro.

Huawei P10 MWC 2017

Sony Xperia XZ Premium

De XZ Premium is de opvolger van de Z5 Premium. Zoals je van Sony gewend bent, is de camera bij de XZ Premium ook weer één van de belangrijkste USP’s. De XZ wordt in de ‘Premium’ versie geleverd, maar ook in de ‘XZs” versie. De XZs is de goedkopere variant met minder doorontwikkelende specificaties. In onderstaande tekst wordt alleen de XZ Premium behandeld.

Design

Net als bij de Z5 Premium heeft de XZ Premium ook een power-button met geïntegreerde vingerafdrukscanner. De volumetoetsen zitten niet meer recht onderaan maar bovenaan. Zoals we van Sony gewend zijn heeft de XZ Premium ook weer een fysieke sluitertoets. Net als de Z5 Premium zijn de gebruikte materialen voor de behuizing bij de XZ Premium glas en metaal. Daarnaast is het XZ Premium ook stof- en spatwaterdicht.

Camera

De camera van de XZ Premium beschikt over de ‘Predictive Capture’ functie. Hiermee kan het toestel ‘voorspellen’ wat voor foto de gebruiker gaat maken. Voordat jij de foto maakt, heeft het toestel al vier beelden vastgelegd waarin beweging wordt geregistreerd. Het ‘net missen van het perfecte foto-moment’ wordt hiermee verminderd. De camera van de XZ Premium beschikt over een 19 megapixel camera en kan ook in slow-motion filmen. Het aantal megapixels is daarmee verminderd ten opzichte van de Z5 Premium. De megapixels via de front-camera wordt verhoogd van 5.1 (Z5 Premium) naar 13 megapixels voor de XZ Premium.

Hardware

De XZ Premium beschikt over een Qualcomm Snapdragon 835 met Adreno 540-gpu processor. Hiermee is de smartphone verbeterd ten opzichte van de Z5 Premium die over een Qualcomm Snapdragon 810 met Adreno 430-gpu beschikt. In de Z5 Premium bestond het RAM-geheugen uit 3 GB. Bij de XZ Premium is het RAM-geheugen uitgebreid naar 4 GB. Daarnaast wordt de XZ Premium standaard geleverd met 64 GB aan opslaggeheugen en is hiermee verdubbeld in vergelijking met de Z5 Premium. Het geheugen is eventueel uit te breiden met een SD-kaart.

De Sony Xperia XZ Premium heeft een adviesprijs van 749 euro.

Sony XZ premium op MCW 2017

Nokia 3310

De grote verrassing op het Mobile World Congress 2017 was natuurlijk de nieuwe Nokia 3310. De moderne versie van de 3310 richt zich op mensen die een tweede telefoon zoeken naast hun smartphone. De nieuwe 3310 heeft in vergelijking met de oude 3310 een kleurenscherm, enkele applicaties en een camera!

Design

Het design van de nieuwe 3310 is min of meer gelijk aan het originele model dat in 2000 werd uitgebracht. Het grote verschil zit aan de achterzijde van het toestel en is natuurlijk de camera!

Overige specificaties

De nieuwe 3310 heeft een 2 megapixel camera, een intern geheugen van 16 MB, een FM radio en speelt mp3’s af. Het geheugen is uit te breiden met een SD-kaart. Uiteraard staat het oude en vertrouwde spel ‘Snake’ er ook weer op. Om de échte ‘Nokia feeling’ terug te krijgen, stel je natuurlijk de originele Nokia-ringtone in. Een laatste belangrijke specificatie van de nieuwe 3310 is dat de accu 25 dagen meegaat!

De Nokia 3310 krijgt een adviesprijs van 49 euro.

nieuwe Nokia 3310 MWC 2017

Dit is een klein gedeelte van de nieuwe toestellen die dit jaar uitkomen. Kortom, er is genoeg keuze! Ga je voor een smartphone met de nieuwste technieken of ga je terug naar een simpel toestel zoals de nieuwe Nokia 3310?

(Visited 184 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *