wat kunnen we verwachten van de nieuwe smartwatches techbird

Wat kunnen we verwachten van de smartwatches in 2017?

Smartwatches worden steeds populairder. Momenteel is de Apple Watch2 enorm populair, maar onlangs bracht Google haar verbeterde smartwatchbesturingssysteem uit, de ‘Android Wear 2.0’. Hierdoor worden de Android-smartwatches weer een stuk interessanter. In dit artikel laten we je kennis maken met drie interessante Android-smartwatches die dit jaar uitkomen of sinds kort te koop zijn. We beginnen met de LG Watch sport/style; dit is de eerste smartwatch met Android Wear 2.0. Vervolgens kijken we naar de Casio WSD-F20 en sluiten we af met de Huawei Watch 2.

LG Watch sport/style

De LG Watch komt in een ‘sport versie’ en ‘style versie’ en behoort tot de eerste smartwatches met Android Wear 2.0. Het nieuwe besturingssysteem voor de Android smartwatches heeft een aantal interessante nieuwe functies. Zo heeft Android Wear 2.0 bijvoorbeeld een eigen Play-store voor het installeren van apps op je smartwatch. De nieuwe smartwatches van LG zijn al te koop in de VS en zullen ook in Engeland worden verkocht. Het is nog niet bekend of dit horloge ook op de Nederlandse markt komt.

LG Watch Sport

De LG Watch Sport is heeft meer functies dan de Watch Style en beschikt over een groter scherm. Zo heeft de Watch Sport een hartslagmeter, GPS, NFC, 4G-ondersteuning en kun je ermee bellen. De smartwatch kost 349 dollar en bevat een accu van 430 mAh, 4 GB intern geheugen en 766b MB RAM-geheugen. De horlogeband is niet verwisselbaar.

LG Watch Style

De LG Watch Style is de eenvoudige versie van beide horloges en is dan ook een stuk goedkoper. Voor de Watch Style betaal je namelijk 250 dollar. In tegenstelling tot de Watch Sport heeft de Watch Style geen GPS, hartslagmeter, NFC en 4G-ondersteuning. Dit betekent dat je niet kunt bellen met de Watch Style. De Watch Style biedt wel de mogelijkheid om de horlogebandjes te vervangen. Bij de Watch Sport kan dit niet. Net als de Sport-versie heeft deze smartwatch een 4 GB intern geheugen. Het werkgeheugen bestaat uit 512 MB en de accu uit 240 mAh.

lg watch sport

Casio WSD-F20

Dit jaar brengen niet alleen de smartphone-merken nieuwe smartwatches op de markt. Ook bekende horlogemerken zoals Casio, Tag Heuer en Swarovski brengen dit jaar een smartwatch uit. Casio brengt in april 2017 de WSD-F20 uit. De WSD-F20 is de opvolger van de F10 die in maart 2016 werd uitgebracht. De F20 is niet zomaar een smartwatch. Naast alle functies die je van een smartwatch verwacht, is de WSD-F20 gemaakt om de meest extreme omstandigheden te overleven. Zo voldoet het aan de militaire STD-801G-standaard. Dit betekent dat het toestel niet alleen flinke vallen overleeft, maar ook blijft werken wanneer het vriest. Daarnaast is dit horloge waterdicht tot 50 meter en beschikt het over een GPS met  full-color offline locatie-functie. De F20 beschikt net als de LG watch ook over Android Wear 2.0. De Casio WSD-F20 is te bestellen vanaf eind april met een minimumprijs van 500 dollar.

casio smartwatch

Huawei Watch 2

De Huawei Watch 2 is al in een aantal landen te koop, maar de releasedatum voor Nederland is helaas nog onbekend. De Watch 2 wordt in een aantal varianten geleverd. Qua design is er een ‘Classic-versie’ en een sportieve versie. Daarnaast kun je kiezen uit een bluetooth-versie of een 4G-versie. De 4G-versie heeft een ingang voor een eigen simkaart waardoor je de smartphone niet meer bij je hoeft te hebben om alle functies van de smartwatch te kunnen gebruiken. Ideaal voor hardlopers! De Watch 2 beschikt over een RAM-geheugen van 768 MB, GPS, NFC en een accucapaciteit van 420 mAh. Dit horloge is tevens voorzien van Android Wear 2.0. De Huawei Watch 2 krijgt een prijs tussen de 400 en 450 dollar.

huawei watch 2

Naast de bovengenoemde modellen komen er aankomend jaar ook nieuwe smartwatches uit van merken als New Balance, Fitbit, Misfit en waarschijnlijk Apple. Ben jij benieuwd welke? Houd Techbird dan strikt in de gaten!

(Visited 288 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *