Techbird_actioncams met een goede prijs-kwaliteitverhouding

3 actioncams met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Tegenwoordig zijn er honderden merken die actioncams verkopen. Wat begon met de GoPro breidde zich uit met actioncams van merken zoals Sony en zelfs TomTom. Deze merken verkopen de camera’s voor een relatief hoge prijs wanneer je het vergelijkt met de overige honderden goedkope merken die actionscams aanbieden. Een actioncam van 200 euro is niet per difinitie beter dan een actioncam van 50 euro! In dit artikel bespreken we drie actioncams die (veel) minder dan 120 euro kosten, maar net zo goed zijn als een action camera van 250 euro!

1. V60S 4K Ultra HD action sport camera

De eerste actioncam die we bespreken is de V60S 4K Ultra HD action sport camera. Een nogal lange productnaam. Voor het gemak houden wij het dan ook op V60S. Deze waterdichte action camera staat gelijk aan de Hero 5 van GoPro. Als we naar de specificaties kijken zien we als enige verschil het aantal megapixel. De Hero 5 heeft namelijk 12 megapixel en de V60S heeft een 16 megapixel camera. Daarnaast legt V60S beelden vast in 4K met 30fps die je direct na opname kunt bekijken op een lcd-scherm van 2.0 inch. Daarnaast is de lens in staat om in een wide-angle van maar liefst 170 graden te filmen. De camera wordt geleverd met een afstandsbediening, waterbestendige behuizing, verschillende soorten bevestigingsstukjes en een heleboel accessoires. De camera beschikt over wifi en via de bijbehorende app kun je de camera op afstand besturen, het beeldmateriaal naar je smartphone downloaden en delen via social media. Je bestelt de sport camera bij Gearbest.com. Momenteel zelfs voor een zeer lage prijs van €31,99! De normale prijs van deze actioncam is 40 euro. Daar kun je niet over klagen! Ben je op zoek naar een goedkope actioncam die net zo goed presteert als de nieuwe GoPro’s? Dan is de V60S een perfecte keuze voor jou! Binnenkort schrijven wij een uitgebreide review over de V60S actioncam!

action cam van GearBest.com
Bron: Gearbest2. Rollei 300 actioncam

Zo af en toe vind je ook bij Nederlandse webshops mooie actioncam aanbiedingen. Een goed voorbeeld hiervan is de Rollei 300 die je momenteel op kamera-express.nl koopt. Ten opzichte van de V60S kan de Rollei 300 niet in 4K filmen, maar is de camera wel waterdicht tot wel 40 meter en schokbestendig tot 1 meter. De camera is voorzien van een HDMI-aansluiting zodat je de action camera kunt aansluiten op je televisie. De Rollei 300 heeft een 5 megapixel camera en een beeldhoek van 140 graden. De beelden kun je terugkijken op het lcd-scherm. Ook deze actioncam wordt geleverd met meerdere opzetstukken, een waterdichte behuizing en een aantal accessoires. De Rollei 300 koop je momenteel voor 35 euro.

Sportcam Rollei 300 actioncam
Bron: Rollei3. Xiaomi Miji Camera Mini 4K

De laatste camera die we bespreken is de Xiaomi Miji Camera Mini 4K en is net als de V60S afkomstig van Gearbest.com. Deze action heeft een strak design en beschikt over een 2.4 inch touchscreen en filmt in 145 graden. Daarnaast is deze camera in staat om in slow-motion te filmen en time-lapse video’s op te nemen. De Xiaomi Miji blinkt uit vanwege zijn 7-glass lens die meer licht opvangt, kleuren automatisch corrigeert en zorgt voor een goede lichtinval in vergelijking met standaard lenzen. Daarnaast is de camera voorzien van een Sony IMX 317 sensor waar het filmen in donkere omgevingen makkelijker wordt door een betere licht-opvang. Uiteraard filmt deze camera in 4K met een frame rate van 30fps en beschikt hij over wifi en bluetooth.

Actioncam Xiaomi Miji Camera Actioncam
Bron: Gearbest

Wij mogen voor de Xiaomi Miji Camera Mini 4K een exclusieve kortingscode weggeven! Gebruik couponcode: TechbirdNL en ontvang maar liefst 15% korting! In plaats van €117,89 euro betaal je nu €100,50!

Een goede action camera hoeft dus absoluut niet duur te zijn! Qua aantal opties is de Xiaomi sport camera de winnaar, maar qua opname kwaliteit wint de Xiaomi Miji het van de camera’s. Daartegenover staat wel dat je iets langer moet wachten tot je de camera’s van Gearbest.com in huis hebt. Binnenkort testen wij de V60S en zullen hier een uitgebreide review over schrijven. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met goedkope action camera’s. Heb jij een actioncam die minder dan 100 euro kost? Deel dan je ervaringen met ons via de reacties!

(Visited 687 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *